Ana Sayfa Muhasebe Faturadaki döviz kuru için T.C. Merkez bankasının hangi günkü kur bilgisini alacağız?

Faturadaki döviz kuru için T.C. Merkez bankasının hangi günkü kur bilgisini alacağız?

1015
0

Yabancı para üzerinden yapılan bir sözleşme bulunmakta. Sözleşmede  “fatura kesilir iken alınacak kur o günün merkez bankası satış kuru olarak belirlenecektir” ibaresi yazmaktadır.
Sorum şu olacaktır; sözleşmeye istinaden fatura 13.11.2018 kesilmiştir. Fatura TL karşılığı belirlenirken kur 13.11.2018 tarihli kur alınarak mı kesilecektir? Yoksa 13.11.2018’de ilan edilen 12.11.2018 merkez bankası kuru üzerinden mi kesilecektir?
(07.12.2018)

Merkez bankası ertesi gün uygulanacak kurları saat 15.30 ilan eder. Örneğinizdeki uygulanacak tarih 12/11/2018 dir.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikFaturası sonradan gelen asansör bina maliyetine mi eklenir?
Sonraki İçerikAlış tarihini bilmediğim demirbaşlar için nasıl amortisman ayıracağım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz