Ana Sayfa Muhasebe Fatura veya ÖKC’lerde fazla tahsil edilen KDV defter kayıtlarına olması gereken gibi...

    Fatura veya ÖKC’lerde fazla tahsil edilen KDV defter kayıtlarına olması gereken gibi işlenebilir mi?

    Gayrimenkullerde Tapudaki bedel üzerinden mi fatura kesmeliyiz? Gerçek alış satış bedel ile tapudaki değer farklı ise faturayı hangi bedel üzerinden keseceğiz?

    559
    0

    Kuaförlük hizmeti veren mükellef KDV indirimi sebebiyle yazarkasasına düzenleme yapılmasına rağmen ağustos ayı yazarkasa fişlerini %18 oranından düzenlemiştir. Deftere işlerken mevcut kesilen fiş oranını mı, yoksa yeni düzenleme ile doğru oran %8 mi kullanmak gerekmektedir?

    Müşteriden % 18 KDV tahsil edildiği için kayıtlara da KDV beyannamesine de % 18 olarak işlem yapılır.

    Gayrimenkul alım satımı işi ile faaliyet yapan limited şirketi icra dairesinden aldığı taşınmazın satışında, karşı tarafın vergi mükellefiyeti olup olmamasına bakılmaksızın tapuda yazan satış bedeli üzerinden kdv hesaplanacaktır?

    Tapuda yazılan olan bedelden KDV hesaplanacak diye bir kural yoktur.

    Gerçek satış bedelinden fatura düzenlenir. Bu bedel üzerinden KDV hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSatmak için aldığımız mallar için fatura almalı mıyız?
    Sonraki İçerikSerbest meslek mensubu iş yerinin bir odasını başka bir firmaya kira verdiğinde elde ettiği geliri için e-smm düzenlemeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz