Ana Sayfa Vergi Fason işçilik hizmetlerinde ÖTV hesaplanır mı?

    Fason işçilik hizmetlerinde ÖTV hesaplanır mı?

    865
    0

    Fason işçiliğini yaptığımız kozmetik krem ürünlerinin tesliminde ÖTV ayırmalı mıyız?

    ÖTV ayrılmaz. Hesaplanır. Fason işçiliğinde ÖTV hesaplanmaz. ÖTV İmalatçı firma tarafından hesaplanır.

    Turizm işi ile iştigal eden mükellefimin faaliyetinde taşımacılıkta bulunmaktadır.

    2021 yılında binek otomobil satın aldı. Bu araç ile konaklayan müşterilerine hizmet vermek istemektedir. Bu şekilde işlem için kullanacağımız aracı kayıtlara alırken araç bedeli 170.000 TL ÖTV ve KDV ise 150.000 TL sınırına göre mi kayıta almam gerekli?

     

    Binek araçlar ile ilgili kısıtlamaların uygulanması gerekir. KDV indirim konusu yapılamaz.



    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews.com veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.



    Önceki İçerikSigorta şirketlerine düzenleyeceğimiz araç bakım onarım hizmetleri için tevkifatlı fatura mı düzenlemeliyiz?
    Sonraki İçerikBağımlı çalışan meslek mensupları işyerlerinin beyannamelerini göndermek için ne yapmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz