Ana Sayfa Vergi Fason elbise tamiri yapan işletmeler yazar kasa kullanmalı mıdır?

    Fason elbise tamiri yapan işletmeler yazar kasa kullanmalı mıdır?

    Hurdaya ayrılan ATİK’ler gider yazılmaz. Hurda olarak veya normal satış yapılmadığı sürece Bilançoda yer almaya devam eder.

    534
    0
    Tekstil ürünlerinin fason tamirini yapan bir gerçek kişi, yazar kasa kullanmak zorunda mıdır?

    ÖKC kullanmayacakların listesi aşağıdaki linktedir. Zorunlu olunmasa da mükellefler isteğe bağlı olarak ÖKC kullanabilir. 

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/2184/Mevzuat-Dosya/Mali-Rehber.pdf


    Teknolojik olarak geri kalmış 6 adet eski nesil yazar kasayı hurdaya ayıracağız. Yazar kasaların defter değeri gider yazılabilir mi? Yazar kasaların alımında indirilen KDV’ yi, hurdaya ayrıldığı dönemde ilave edilecek KDV ile ödememiz gerekir mi?

    Hurdaya ayrılan ATİK’ler gider yazılmaz. Hurda olarak veya normal satış yapılmadığı sürece Bilançoda yer almaya devam eder.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı 13.02.2021
    Sonraki İçerikDeğerli konut vergisi beyannamesinde taşınmaza ait bildirilecek tutar nereden öğrenilmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz