Ana Sayfa Muhasebe Farklı kurumlardan dul ve yetim maaşını aynı anda alabilir miyim?

Farklı kurumlardan dul ve yetim maaşını aynı anda alabilir miyim?

894
0
Farklı kurumlardan dul ve yetim maaşını aynı anda alabilir miyim?

2017 yılında SSKWya tabi olan eşi ve 2017 yılında Bağ-kurWa tabi olan babası vefat etmiş bir kadın her ikisi için de SGK’dan ölüm aylığı alabilir mi?

01.10.2008’den sonra da eş veya anne-babasından birinden dolayı dul veya yetim aylığı hak kazananlara her iki aylığının verilmesi sigortalılık statülerinin aynı olmamasına bağlı bulunuyor.

Yani SSK’lı eşinden dolayı 01.10.2008’den önce dul aylığına hak kazanan kadına 01.10.2008’den sonra ölen babası veya annesi 4/a sigortalısı iken vefat etmişse hem dul hem yetim aylığı bağlanmazken, anne baba 4/b sigortalısı iken vefat etmişse hem dul hem yetim aylığı bağlanmaya devam etmesi gerekiyor.

Yani sigortalılık hallerinin farklı olması halinde biri 01.10.2008 öncesi diğeri 01.10.2008 sonrası hak kazanılan dul ve yetim aylıklarının aynı kişiye ödenmesi mümkün bulunuyor.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Dul ve yetim aylığı farklı kurumlardan aynı anda alınabilir mi?

Dul ve yetim aylığı alanlara bayram ikramiyesi ödemesi nasıl yapılır?

Yetim aylığı maaşı alan kadın sigortalı çalışmaya başladığında maaşı kesilir mi?

 

Önceki İçerikEnerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 16/05/2019 Tarihli ve 8589 Sayılı Kararı
Sonraki İçerikTüketici güven endeksi 55,3 oldu – Mayıs 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz