Ana Sayfa Vergi Faktoring faturalarındaki BSMV “Ba” formuna dahil edilir mi?

Faktoring faturalarındaki BSMV “Ba” formuna dahil edilir mi?

1223
0

Yurt içinde satış yaptığımız firmadan olan alacağımıza istinaden firmanın çalıştığı faktoring firmasına yönlendirildik. Önce çek aldık faktoring çeki kırıp bize fatura etti. Daha sonra tekrardan fatura alacağımıza istinaden faktoring aracılığıyla ön ödeme aldık. Faktoring bunu da bize fatura etti. Faktoring tarafından bize fatura edilen faturalarda KDV yoktu. Sorum bize fatura edilen faktoring masraflarının tamamı alacağımız olan firma karşılayacak onlara bunu nasıl yansıtabiliriz yansıtılacak faturada KDV söz konusu olur mu? Olursa oranı kaç olmalıdır?

Düzenleyeceğiniz faturada siz de KDV hesaplamayacaksınız.

 

B formu düzenlerken faktoring vb firmaların düzenledikleri faturalarda yer alan BSMV tutarları matraha ilave edilir mi? Daha önce bu soru iki kez sorulmuş danışmanlardan biri bsmv dâhil, başka biri dâhil değildir şeklinde cevaplamış. Konuyu netleştirmek açısından sormak istedim.

Fatura ve benzeri belgelerde Sadece KDV Hariç tutarların tamamı “B” formunda bildirilir. BSMV de “B” formuna dâhil edilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİstanbul Ticaret Odası Fiyat Değişim Tablosu
Sonraki İçerikICSG İstanbul 2020 Fuarı Duyurusu. (8-9 Nisan 2020 İstanbul)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz