Ana Sayfa Denetim Faizsiz Finans Muhasebe Standartları Taslak Metinleri Kamuoyu Görüşüne Açılmıştır.

Faizsiz Finans Muhasebe Standartları Taslak Metinleri Kamuoyu Görüşüne Açılmıştır.

702
0
  Bilindiği üzere, Kurumumuz tarafından ülkemizdeki faizsiz finans sektörünün gelişimine katkı sağlamak, söz konusu sektöre özgü finansal işlemlerin kalitesini ve bu işlemler hakkında farkındalığı artırmak amacıyla faizsiz finans alanında yayımlanan uluslararası standartların mevzuatımıza kazandırılmasına yönelik çalışmalar yürütülmektedir.

Bu kapsamda, İslami Finans Kuruluşları Muhasebe ve Denetim Kuruluşu (AAOIFI) tarafından yayımlanan Faizsiz Finans Muhasebe Standartlarının mevzuatımıza kazandırılması amacıyla Kurumumuz tarafından hazırlanan 1 adet Kavramsal Çerçeve, 1 adet Faizsiz Finans Muhasebe Rehberi ile 18 adet Faizsiz Finans Muhasebe Standardı Resmî Gazetede yayımlanmıştır.

Bununla birlikte, AAOIFI tarafından yayımlanan diğer Faizsiz Finans Muhasebe Standartlarının da mevzuatımıza kazandırılması çalışmaları kapsamında aşağıda sayılan Standartlara ilişkin taslak metinler Kurumumuz internet sitesinde kamuoyu görüşüne açılmıştır.

  • FFMS 12: Katılım Sigortacılığı Şirketlerinin Finansal Tablolarında Genel Sunum ve Açıklama
  • FFMS 13: Katılım Sigortacılığı Şirketlerinde Fazla veya Açığının Belirlenmesi ve Dağıtımına İlişkin Esasların Açıklanması
  • FFMS 15: Katılım Sigortacılığı Şirketlerinde Karşılıklar ve Yedekler
  • FFMS 19: Katılım Sigortacılığı Şirketlerinde Katkılar
  • FFMS 31: Yatırım Vekâleti (EI-Vekâle Bi’l İstismar)
  • FFMS 33: Sukuk, Pay ve Benzeri Araçlara Yapılan Yatırımlar
  • FFMS 34: Sukuk Sahipleri İçin Finansal Raporlama
  • FFMS 35: Risk Yedekleri

Söz konusu Standartlarda geçen terimlerin Türkçe karşılıklarının mevzuatımıza ve ülkemizdeki uygulamalara uyum sağlaması açısından vereceğiniz görüşler büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda hazırlanan taslak metinlere erişim aşağıdaki linkte sunulmuş olup, görüş ve önerilerinizin 15 Ekim 2019 tarihine kadar muhasebe.standartlari@kgk.gov.tr adresine iletilmesi rica olunur.

İlgili standartların taslak metinlerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

 


Kaynak: KGK.GOV.TR
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVerbis sistemine kayıt Başvuru formunda hatalı girilen bilgiler nasıl düzeltilebilir?
Sonraki İçerikVerbis sistemine kayıt başvuru formunda elektronik posta adresi hatalı bildirilmişse değiştirmek için ne yapılmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz