Ana Sayfa Şirketler Facebook TBH’yi Satın Aldı!!!

Facebook TBH’yi Satın Aldı!!!

1607
0

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Facebook, özellikle gençler arasında popüler olan ücretsiz indirilebilen anonim mesajlaşma uygulaması olan TBH’yi satın aldığını duyurdu.

Sosyal medya devi Facebook satın alma için ne kadar ödediğini açıklamazken; birkaç yıldır popülerliği devam eden anonim mesajlaşma uygulamaları arasındaki rekabete Facebook’da katıldı.

GENÇLER ARASINDA ÇOK POPÜLER

Yik Yak, Secret, After School gibi benzer uygulamaların arasında TBH, Ağustos ayında piyasaya sürülmüş olmasına rağmen, özellikle ücretsiz olmasından dolayı Apple’ın uygulama mağazası AppStore’da popüler uygulamalar arasında yer alıyor.

AppStore’dan alınan verilere göre; uygulama son 5 ay içinde 5 milyon kişi tarafından indirilmiş ve uygulama günde 2,5 milyon kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Tbh’nin yükselişi, yaz boyunca bir başka yükselişe geçen anonim mesajlaşma uygulamasının da etkisi var. Savannah adlı anonim mesajlaşma uygulaması her ne kadar çalışanların yöneticileri için anonim ve dürüst geri bildirim vermesi için tasarlanmış olsa da, uygulama gençler arasında hayli popüler hale geldi.

FACEBOOK GENÇLER İÇİN ETKİLEYİCİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYOR.

Facebook için ise Tbh, daha genç kullanıcılara ulaşabilmek için bir araç anlamına geliyor. Facebook’un genç kullanıcı sayısının azalması nedeniyle bir süredir Facebook, Instagram gibi gençler arasında popüler olan uygulamaları satın aldı ve gençlere hitap etmek için Snapchat gibi uygulamaların özelliklerini kopyaladı.

‘TBH’ NEDİR?

TBH, İngilizce de ‘ to be honest’ yani ‘dürüst ol’un kısaltmasıdır. TBH’in kurucu şirketi Midnight Labs, uygulamayı online kullanabilen anonim bir mesajlaşma uygulaması olarak tasarladı.

Tbh, diğer anonim mesaj uygulamalarının aksine, kullanıcıların birbiriyle doğrudan iletişim kurmasına izin vermez. Kullanıcılar, uygulamada yer alan anketlere katılarak sürece tamamen isimsiz dahil olurlar. Kullanıcılar bir ankette seçildiklerinde bildirim alırlar. Anket yapan kişi, istediği takdirde kimliğini ortaya çıkarabilir.

TBH GÜVENLİ Mİ?

Uygulama, kendisini “iyi niyetli anonim mesajlaşmanın yapıldığı tek anonim uygulama” olarak lanse ediyor; bu, önceki popüler anonim mesajlaşma uygulamalarına dayanan tipik eleştirileri göz önüne aldığını gösteriyor.

Eleştirmenlerin, anonim mesajlaşma uygulamalarını siber zorbalık ve uygulamanın kötüye kullanılabileceği nedeniyle eleştirmişti.

TBH, uygulaması da diğer uygulamalara yapılan eleştirileri dikkate alarak uygulamayı tasarlamış. Uygulamada özellikle taciz ve benzeri kötü amaçlı kullanımların engellenmesi için gönderilen mesajların çok sıkı bir denetimden geçtiğini belirtiyor.

Uygulama 12 yaş ve üstü kişiler için uygunluk gösteriyor.

TBH, FACEBOOK, INSTAGRAM VE SNAPCHAT GİBİ UYGULAMALARA BAĞLI MI?

TBH uygulaması, kendinden önce piyasaya çıkmış tüm anonim mesajlaşma uygulamalarına yapılan eleştirileri dikkate alarak uygulamayı tasarladığı için uygulamanın diğer sosyal medya uygulamalarıyla herhangi bir bağlantısı bulunmuyor.

ANDROİD KULLANICILARI UYGULAMAYI KULLANABİLİR Mİ?

Uygulama sadece IOS kullanıcıları için uygun olduğu için Iphone kullanıcıları AppStore’dan kolaylıkla  uygulamaya ulaşabilir.

Facebook, uygulamanın kısa süre içinde Android kullanıcıları için de kullanıma uygun olacağını duyurdu.

Kaynak: Fortune

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikHangi Hallerde Emsal Kira Bedeli Esası Uygulanmaz?
Sonraki İçerik2017 Yılında Vergi Ödeyenlerin Parası Nerelere Harcandı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz