Ana Sayfa SGK Faaliyetini tamamen durdurmuş ve personelleri için kısa çalışma ödeneği desteği alan firma...

Faaliyetini tamamen durdurmuş ve personelleri için kısa çalışma ödeneği desteği alan firma fatura düzenleyebilir mi?

440
0

Şirketimiz pvc doğrama ve ikamet amaçlı bina inşaatı yapmaktadır. Covid-19 dolayı işyerimiz faaliyeti tamamen durduğundan dolayı kısa çalışma ödeneğine başvurduk. Şimdi 1 adet daire satışı yapacağız ve faturasını keseceğiz. Bu durum kçö ödeneğine başvurmamızdan dolayı bize bir sorun yaratır mı?

Kçö ile fatura düzenlemenin ilişkisi yoktur. Faturayı düzenleyebilirsiniz.

Kısa çalışma veya ücretsiz izin kapsamında personelin çalışmamasından dolayı uğradıkları gelir kaybının önüne geçmek amacıyla işverenlerce personellere ihtiyari olarak ödenen ücret tamamlama yardımlarından Gelir, Damga vergisi ile SGK primi kesintisi yapılır mı?

Çalışana ödenen ücret için bordroda; GV, DV ve SGK kesintileri yapılır. İstisna söz konusu olmaz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKonut satışları 2020 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %55,5 oranında azaldı
Sonraki İçerik“Sipariş Ar-Ge” ve “Patent Lisans” çağrıları ile 60 milyon liralık proje hacmi oluşturulacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz