Ana Sayfa Çalışma Hayatı Faaliyetimizi durdurmamız nedeniyle nakdi ücret desteğinden faydalanabilir miyiz?

    Faaliyetimizi durdurmamız nedeniyle nakdi ücret desteğinden faydalanabilir miyiz?

    Çalışanın ameliyat ücretini karşılayan şirket bunu bordroda gösterebilir mi?

    447
    0

    Bodrum’da bulunan ve otel olan tüzel kişi bir müşterimizin 31.10.2020 tarihi itibari ile 6 çalışanı mevcuttur. Bu çalışanları işten çıkarma yasağı olmasından dolayı işten çıkaramıyoruz. Faaliyetimiz fiili olarak 31/10/2020 tarihinde duracak olup faaliyetimize 01/05/2021 tarihinde devam edeceğimizden bu personelleri NÜD den yararlandırabilir miyiz?

    İşçilerinizin 17.04.2020 öncesi mevcut işyerinde iş sözleşmeleri var ve devam ediyor ise NÜD’den yararlanabilirsiniz.

    Şirketimiz personelimizin ameliyat ücreti olan 12.000 TL’yi karşılamak istiyor. Konu ile alakalı olarak şirketimiz bu ödemeyi vergisel anlamda nasıl değerlendirmesi gerekmektedir. Araştırmamız neticesinde nakdi yardım sayılıp bordroya dahil edilip gelir ve damga vergisi kesilmesi ya da direkt şirkete fatura edilip gider yazılabilir mi?

    Nakdi yardım sayılıp bordroya dahil edilip gelir ve damga vergisi kesilmesi şeklinde yapılması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKasım ayında bir senelik kira bedelini alan firma düzenleyeceği faturada KDV oranını ne belirlemelidir?
    Sonraki İçerikNakit olarak verilen yol ve yemek ücretleri bordroya dahil edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz