Ana Sayfa Çalışma Hayatı Faaliyeti kısmen duran firmada bordrolu olarak çalışan meslek mensubu kısa çalışma ödeneğine...

Faaliyeti kısmen duran firmada bordrolu olarak çalışan meslek mensubu kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir mi?

540
0

Faaliyetin kısmen durduğu özel bir firmada bordrolu olarak çalışıyorum. Covid-19 etkisinden dolayı firma KÇÖ başvuruda bulunacak. Bağımlı çalışan meslek mensupları da KÇÖ kapsamına girer mi? Bağımlı çalışan meslek mensubunun da bu kapsamda KÇÖ başvuruda bulunmasında sıkıntı oluşturacak bir durum var mıdır?

4/a sigortalısı olup adına işsizlik sigortası ödeneği yapılan tüm işçiler KÇÖ’den yararlanma adayıdır. Şirketin beyanname ve bildirgelerinin onayı siz izine çıkarsanız yapılamayacaktır.

Sokağa çıkma yasağının bulunduğu günler hariç olmak üzere, fiilen çalışan kişinin aylık prim ve hizmet bildirgesinde 18-kısa çalışma nedeniyle eksik gün bildirilip Sgk primleri eksik yatırılmış kişinin maaşı tam olarak ödenirse çalışan kişiye MADDE 25 Ahlak iyi niyet kurallarına aykırı davranıştan derhal fesih hakkı doğar mı?

Madde 25 işverenin haklı nedenlerle fesih hakkıdır.

İşçinin ücretinin KÇÖ kapsamındaki günleri de içerecek şekilde yapılması halinde takip eden dönem için kısa çalışma ödeneği ödenir. APHB de ödeme var ise KÇÖ yapılmamaktadır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikOturulması ve kullanılması kanunların verdiği yetkiye dayanılarak yasak edilen binalar için Emlak Vergisi Ödenir mi?
Sonraki İçerikÇalışanlara hesap pusulası verilmek zorunlu mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz