Ana Sayfa Muhasebe Faaliyeti dışında bir işten komisyon elde eden firma bu iş için fatura...

    Faaliyeti dışında bir işten komisyon elde eden firma bu iş için fatura düzenleyebilir mi?

    Ana faaliyet konusu dışındaki bir alanla ilgili komisyon faturası düzenlenebilir mi?, farklı bir sektörle ilgili Komisyon faturası düzenleyebilir miyim?, Fason olarak baskı sonrası hizmetler için tevkifatlı fatura düzenlenebilir mi?,

    568
    0

    Mükellefim fason olarak baskı sonrası hizmetleri vermektedir. Örneğin zarfın basımından sonra yan yapıştırmasını bantlama işlemini kendi makina ve işçileriyle yapmaktadır. Kdv oranı %18 olarak tevkifatlı 1/9 olarak fatura düzenlenmektedir. Fatura tevkifatsız olarak düzenlenebilir mi?

    Yapılan işlem için KDV tevkifatı yapılmaz.

    Gerçek faaliyeti araç bakim onarım servisi olan biri farklı bir sektörde bir ticari malın satışından satış komisyonu elde etmiştir. Satış komisyonu için fatura düzenleyebilir mi?

    Elde edilen gelir için Komisyon faaliyeti faturası düzenlenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAnonim şirketlerde kar dağıtımı tescile tabi midir?
    Sonraki İçerikAsgari Geçim İndirimi Hakkında Genel Bilgilendirme ve Özellikli Durumlar Hakkında Açıklamalar

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz