Ana Sayfa Vergi Faaliyet konusu gayrimenkul alım satımı olmayan firmaların aldıkları daireler için ödedikleri KDV’yi...

Faaliyet konusu gayrimenkul alım satımı olmayan firmaların aldıkları daireler için ödedikleri KDV’yi indirim konusu yapabilir mi?

Faaliyet konusu gayrimenkul alım satımı olmayan firmaların aldıkları daireler için ödedikleri KDV’yi indirim konusu yapabilir mi?

584
0

Anonim şirket firmamız yatırım amaçlı daire satın almıştır. Faaliyet konusu taşınmaz alış satışı değildir. Alış faturasındaki KDV’yi indirim konusu yapabilir miyiz?

Aktife kaydedilen taşınmazlar için ödenen KDV elbette indirilir. KDV indirimi için faaliyet konusunun önemi yok.

 Vergi mükellefiyeti bulunmayan bir kişi sahibi bulunduğu arsayı kat paylaşım usulü bir müteahhitte veriyor. Paylaşım sonucu alacağı dairelere ek olarak 2 milyon TL nakit para alıyor. Bu nakit paranın vergilendirilmesi nasıl yapılacaktır?

Arsanın alım ve satım tarihleri arsındaki süre 5 yıldan fazla ise vergileme olmaz. 5 yıldan az ise değer artış kazancı olarak vergilendirilir.

 

Değer artış Kazancı hesaplama programı: https://deger-artis-kazanci.muhasebenews.com/

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik4706 sayılı Kanun kapsamında Tapu Tahsis Belgesi sahiplerinin ve işgalcilerin ölümü sebebiyle zilyetliklerinde bulunan taşınmazların mirasçılarına satışı vergiye tabi midir?
Sonraki İçerikKiralık kasada bulunan ziynet eşyaları veraset ve intikal vergisi matrahına dahil edilecek midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz