Ana Sayfa Muhasebe Şirketler vergi levhalarındaki iştigal konuları dışında ticari faaliyetlerle uğraşmaları durumunda ne yapmalıdır?

Şirketler vergi levhalarındaki iştigal konuları dışında ticari faaliyetlerle uğraşmaları durumunda ne yapmalıdır?

Faaliyet belgesi ve vergi levhasında iştigal konusu ''inşaat yapmak-satmak'' olan firma ''tekstil'' ürünü satabilir mi? Yani imalat yapması, hazır ürün alıp-satması veya fason diktirip satması mümkün mü?

2040
0

Faaliyet belgesi ve vergi levhasında iştigal konusu ”inşaat yapmak-satmak” olan firma ”tekstil” ürünü satabilir mi? Yani imalat yapması, hazır ürün alıp-satması veya fason diktirip satması mümkün mü?

Bakanlığın talimatı farklı iş konuları için farklı işletme olarak ticaret sicillerinde tescil edilmesi şeklindedir. Yani tekstil faaliyetiniz için ikinci bir firma kaydı gerekir. Ancak İstanbul’da mevcut faaliyet alnınıza yeni bir iş kolu eklenebilmektedir.

Tescil için bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekir.

Tescilden sonra maliye ve oda tarafında da yeni nace kodunuz kayıtlarınıza işlenmesi için talepte bulunmalısınız.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikStok affı kapsamında kayda alınan emtia karşılığında 525 Hesapta bulunan tutarı sermaye hesabına aktarabilir miyiz?
Sonraki İçerikYeni nesil ÖKC’lerin Servislik Hizmetleri ve Cihazların Arızalanması Halinde İzlenecek Yol Nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz