Ana Sayfa SGK EYT’li sigortadan gününü doldurduğuna dair yazı getirip tazminatını alıp işten çıkışını yapan...

EYT’li sigortadan gününü doldurduğuna dair yazı getirip tazminatını alıp işten çıkışını yapan bir kişi tekrar işe başlayıp yine aynı yazı ile tazminat alabilir mi?

EYT’li sigortadan gününü doldurduğuna dair yazı getirip tazminatını alıp işten çıkışını yapan bir kişi tekrar işe başlayıp yine aynı yazı ile tazminat alabilir mi?

802
0

Yaş haddi hariç emeklilik için gereken şartları taşıyan işçi SGK’ dan yazı getirip kıdem tazminatını alarak işyerinden ayrılan işçi bir süre sonra tekrar aynı işyerinde çalışmaya başlıyor. İkinci defa bu işyerinden aynı gerekçe ile istifa etmesi halinde kıdem tazminatı alabilir mi?

 

Emeklilik için yaş dışındaki şartları sağladıktan sonra bu sebeple işten ayrılıp kıdem tazminatını alan kişinin tekrar aynı işyerinde işe başlamasında yasal bir engel bulunmamaktadır. 08.09.1999 yılından önce sigortalılığı başlamış kişilerin 15 yıl 3600 prim günü şartını sağladıkları ilk günden itibaren SGK’dan bu yazıyı talep ederek işten ayrılma hakları bulunmaktadır.

 

Kurumdan bu yazıyı birden fazla kez alarak 1 yıl aynı işverende çalışma şartını sağlamak koşuluyla işten ayrılıp kıdem tazminatını birçok kez almasının önünde yasal olarak hiçbir engel bulunmamaktadır.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVerbis sistemine Kamu kurumlarının sicile kayıt olmaması halinde bir yaptırım öngörülmüş müdür?
Sonraki İçerikPersonellerin işten çıkışını yaparken kullanmadığı izinlerinin ücretlerini nasıl hesaplayacağız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz