Ana Sayfa Muhasebe Eylül ayında yapılmış bir kira kontratına istinaden uygulayacağımız stopaj oranı ne olmalıdır?

    Eylül ayında yapılmış bir kira kontratına istinaden uygulayacağımız stopaj oranı ne olmalıdır?

    2021 kirasını peşin ödersek stopaj oranı %10 olur mu?, Araç kiralarında stopaj oranı kişiye göre değişir mi?

    659
    0

    9.ayda yapılmış bir kira kontratı ile açılış yapılacak. 31.07 öncesi % 20 olan stopaj oranı ile brüt kira /0,8 olarak hesaplayıp damga vergisi hesaplıyorduk. Ancak şu anda 31.12 ye kadar stopaj oranı % 10 Brüt kira hesaplamasında 31.12 ye kadar % 10 sonrası %20 olarak mı dikkate almalıyız?

    Kira sözleşmesinde Damga Vergisi Brüt kira tutarı üzerinden hesaplanır.

    Kira sözleşmesi net olarak düzenlenmiş ise Düzenlendiği tarihte ki GV stopaj oranına göre hesaplama yapılır. Sözleşmenin 2021 yılına taşması bu duruma engel değildir.

    Şirket ortakları, yakınları ya da çalışanlarından araç kiralama yapıldığında stopaj oranı 31.12.2020 ye kadar %10 mu uygulanacak yoksa %20 devam mı edecek? %10 stopaj işyeri kira için mi geçerli sadece?

    Aracı kiraya veren ve aracı kiralayanın kimliği önemli değildir.

    Yapılan kiralamada 31/12/2020 Tarihine kadar uygulanacak GV stopaj oranı % 10 olacaktır.

    Araç kiralamalarında GVK 70. Madde kapsamındadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHafta sonuna denk gelen Ba-Bs bildirimlerini ilk iş günü beyan edebilir miyiz?
    Sonraki İçerikBağımsız Denetçilere Yönelik Sürekli Eğitim Programları Düzenleme Usul Ve Esasları

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz