Ana Sayfa Çalışma Hayatı Evlilik sebebiyle işten çıkış yasak kapsamında mıdır?

    Evlilik sebebiyle işten çıkış yasak kapsamında mıdır?

    575
    0
    Sağlık bakanlığı genelgesi ile sağlık çalışanların istifası yasaklandı. Bir klinikte çalışan personel evlendi, evlilik sebebiyle işten ayrılıp tazminat almak istiyor. Bu mümkün mü?

    Evlilik nedeniyle işten çıkış fesih yasağı kapsamında olmayıp kıdeme hak kazanır.

    2020 Nisan ayında kısa çalışma ödeneğine başvurmuş mayıs ayında ise normale dönerek faaliyetine başlamıştır. Şimdi ise tekrar kasım ayı için kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak istiyor. Normale dönen işyerleri tekrar kısa çalışma odeneğinden faydalanabilir mi?

    30.06.2020 öncesi başvuru yapılan işçileriniz için kçö devam için başvurabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDünya’da kişisel lüks ürünler pazarı %23 düşüşle 217 milyar Euro seviyesine geriledi
    Sonraki İçerikAra tatilin ardından 23 Kasım Pazartesi günü uzaktan eğitim başlıyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz