Ana Sayfa SGK Evlilik sebebiyle işten ayrılmak isteyen kadın çalışanın talebi işten çıkarma yasağı kapsamında...

    Evlilik sebebiyle işten ayrılmak isteyen kadın çalışanın talebi işten çıkarma yasağı kapsamında mıdır?

    653
    0

    26/08/2020 tarih girişli personelimiz hatasından dolayı işlerimize zarar vermiştir. İşten çıkartma yasak oldugu çıkartamıyoruz. Tarafımızca çıkışı nasıl yapılmalıdır?

    4857 sayılı kanun 25 / II

    h) İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi.

    ı) İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması fesih yasağı olmayan çıkıştır.

    Bayan personelimiz evlenecek bundan dolayı işten ayrılmak istiyor. Kovid-19’dan dolayı işten çıkarmalar 17.11.2020 tarihine kadar uzatıldı. Personelimiz bu yasak kapsamına girer mi?

    13-  Kadın işçinin evlenmesi fesih yasağı kapsamında değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBugün İtibariyle 83 Bin Anneye 36,7 Milyon TL Doğum Yardımı Yapılacak
    Sonraki İçerikPara Politikası Kurulu bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının %8,25’ten %10,25’e yükseltilmesine karar verdi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz