Ana Sayfa SGK Evde takip amaçlı karantinada tutulan, rapor almamış bir personelin çalışmadığı günler için...

    Evde takip amaçlı karantinada tutulan, rapor almamış bir personelin çalışmadığı günler için eksik gün kodu bildirimini ne yapmalıyız?

    Evde karantina altına alınanlar istirahatli sayılır mı? Evde karantinda olanlar iş göremezlik geliri alır mı?

    765
    0

    Firmamızda çalışmakta olan personelimize korana virüs nedeni ile ev karantinası verilmiştir. Takibin yapılması için karantina dönemi için sadece bir kod verilmiş bu dönem için rapor oluşturmamıştır. Bu durumda yasal olarak eylül bordro da ilgili günler için ücret kesintisi yapabilir miyiz?

    10 kod ile bildirim yapabilirsiniz.

    Ancak Covid-19 virüsünün neden olduğu ve dünyanın birçok ülkesine yayılan ve Dünya Sağlık Örgütünce de Pandemi olarak tanımlanan bir solunum yolu hastalığıdır. Dolayısıyla, Covid-19 rahatsızlığı, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu bakımından da bir hastalık hali olarak kabul edilecektir. Hastalık belirtileri gösterenler, hastalarla yakın teması olanlar hakkında virüsün bulaşıp bulaşmadığının takibi açısından virüsün kuluçka evresi olan 2-14 süreyle evde, ya da sağlık tesislerinde veya toplu karantina tedbirleri uygulanmakta. Korona Virüs testi pozitif çıkanlar ise tedavi altına alınmaktadır.

    Çalışan hastalar gerek karantina gerek tedavi süresince istirahat raporlarına istinaden hastalık sigortası kapsamında istirahat sürelerinin 3. Gününden itibaren geçici iş göremezlik ödeneğinden (rapor parası) yararlanabileceklerdir


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAğustos 2020’de cari işlemler hesabında 4.631 milyon ABD doları açık gerçekleşti
    Sonraki İçerikKurumlar Vergisi Kanununun 32/A maddesine göre yeniden değerleme konusu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz