Ana Sayfa Vergi Evde kullanılan elektrikli cihazların bakım onarım hizmetleri için düzenlenecek fatura KDV indirimi...

    Evde kullanılan elektrikli cihazların bakım onarım hizmetleri için düzenlenecek fatura KDV indirimi kapsamında mıdır?

    1140
    0

    Firmamız Elektrikli ev aletleri satışı yapmaktadır. Satışı yapılan ürünlerin Montaj işlemlerini yetkili servisimiz yapmaktadır. Yapılan montaj işlemleri için tarafımıza %18 kdv’li fatura kesiyorlardı. Değişen Kdv oranlarında Bakım ve Onarım işlemlerinde Kdv Oranı %18 den %8 düşürüldü. Servislerimiz Montaj Bedeli olarak kesilen faturaları %8 olarak mı kesmeleri gerekmektedir?

    Kararda MONTAJ kavramı yoktur. Bakım ve onarım kavramları vardır.

    Sadece “Evde kullanılan elektrikli cihazların (buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, klima vb.) bakım ve onarımı (malzemeler hariç), ” KDV % 8 uygulanır. Montaj için % 18 KDV uygulanacaktır.

    Tabldot yemek yapıp dağıtmaktayız. Yeni çıkan kdv oranı yasasına göre fatura keserken kdv oranını %8 mi yoksa %1 mi uygulayacağız?

    Yeni yasa çıkmadı. KDV oranlarını değiştirme yetkisi olan Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı. Kararda tabldot kelimesi geçmemektedir.

    KDV Ekli II Sayılı listenin “B) DİĞER MAL VE HİZMETLER “Bölümünün 24’üncü sırası YEME, İÇME HİZMETLERİ bölümümde “diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler ” cümlesinden anladığımız tabldotları da indirim kapsamında olduğu görüşündeyiz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTESK: Elektrik ve doğalgazda kayda değer bir indirim yapılmalı
    Sonraki İçerikTürkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi 78,6 yıl oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz