Ana Sayfa Vergi Evde kullanılan elektrikli aletlerin bakım ve onarım hizmetlerine istinaden düzenlenecek faturadaki KDV...

    Evde kullanılan elektrikli aletlerin bakım ve onarım hizmetlerine istinaden düzenlenecek faturadaki KDV oranı nedir?

    İş yerindeki elektrikli cihazların tamirinde KDV oranı düştü mü?

    1876
    0

    İsim hakkı kullanımındaki şubelere satışlarda KDV oranı %1 uygulanacak mı? 

    Pastane ve tatlı ürünleri kafeterya ve al götür olarak satışı alanında faaliyet gösteren firmamızın, kendine ait şubelerinde yiyecek satışını, yeni KDV indirimi ile %1 KDV olarak uyguluyor.

    Aynı firma bu ürünleri franchise şubelerine satarken eski oran %8 mi uygulayacak yoksa kafeteryada uyguladığı %1 oran mı uygulaması gerekir?

    Aşağıdaki mekanlarda yapılan hizmet satışları için KDV oranı %1 olarak uygulanır.

    “Kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler, lokanta, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde verilen hizmetler için %1 KDV uygulanır.

    (Bu yerlerde verilen hizmetlerin alkollü içeceklere isabet eden kısmı hariç),”

    İş yerindeki elektrikli cihazların tamirinde KDV oranı düşmedi!

    KDV oranlarında yapılan son değişiklikte; Evde kullanılan elektrikli cihazların (buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, klima vb.) bakım ve onarımı (malzemeler hariç), %18 den %8’e indirilmiştir. Buradaki fatura kesilen bireysel tüketici olduğunda mı %8, yoksa vergi mükellefinin işyerinde kullanılan cihazlara yapılan bakımlar da %8 midir?

    Hizmet evde kullanılan cihazlara verilmiş ise KDV oranı %8 uygulanır. Hizmet iş yerinde kullanılan cihazlara verilir ise %18 olarak uygulanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’nin “İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2019” Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
    Sonraki İçerikHangi hallerde emsal kira bedeli hangi uygulanmaz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz