Ana Sayfa Vergi Eurobond faiz gelirinin 2022 yılı gelir vergisi beyan sınırı 70 Bin TL’dir

    Eurobond faiz gelirinin 2022 yılı gelir vergisi beyan sınırı 70 Bin TL’dir

    Eurobondlardan elde edilen faiz gelirleri, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun  94/7-a bendine göre % 0 (Sıfır) oranında tevkifata tabi tutulmakta olup, anılan Kanunun 86/1-c bendinde yer alan beyan haddini 2022 yılı için 70.000 TL'yi aşması halinde faiz gelirinin tamamının yıllık beyanname ile beyan edilmesi gerekmektedir.

    400
    0

    Vergi uygulaması bakımından  Devlet tahvili ve Hazine bonosu gibi değerlendirilmekle birlikte Eurobondlar geçici 67 nci madde kapsamında değildir.

    Eurobondlardan elde edilen faiz gelirleri, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun  94/7-a bendine göre % 0 (Sıfır) oranında tevkifata tabi tutulmakta olup, anılan Kanunun 86/1-c bendinde yer alan beyan haddini (2018 yılı için 34.000 TL, 2019 yılı için 40.000 TL, 2020 yılı için 49.000 TL, 2021 yılı için 53.000 TL, 2022 yılı için 70.000 TL) aşması halinde faiz gelirinin tamamının yıllık beyanname ile beyan edilmesi gerekmektedir.

    Bu uygulamada Eurobondların ihraç tarihinin bir önemi bulunmamaktadır.

    Eurobondlar döviz cinsinden ihraç  edildiğinden indirim oranı uygulanmamaktadır.

    Geçici 59 uncu maddenin yürürlüğü  31/12/2007 tarihinde sona erdiğinden bu tarihten sonra elde edilen gelirler  için bu istisna uygulanmamaktadır.

     


    Kaynak: GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYıl içinde iş değiştirenler yeni işverene isteğe bağlı veya zorunlu olarak kümülatif gelir vergisi matrahı ve gelir vergisi tutarını vermeli midir?
    Sonraki İçerikYurt dışında ikamet eden Türk vatandaşları, Türkiye’de olup, üzerinden gelir vergisi kesintisi (stopaj) yapılan menkul sermaye gelirleri (örnek faiz geliri) için gelir vergisi beyannamesi vermeyecektir

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz