Ana Sayfa Dünya Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyonun Mayıs ayında %0,1 olması bekleniyor

Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyonun Mayıs ayında %0,1 olması bekleniyor

457
0

Avrupa Birliği’ne bağlı istatistik ofisi Eurostat’ın yayınladığı verilere göre, COVID-19 önlemlerinin devam ettiği Mayıs 2020’de, Euro Bölgesi yıllık enflasyonunun Nisan ayındaki %0,3’lük orandan %0,1’ düşmesi bekleniyor.

Euro Bölgesi enflasyonunun ana bileşenlerine bakıldığında, en çok gıda, alkol ve tütün (Nisan ayında %3,6’ya kıyasla %3,3), ardından hizmetler (% 1,3, Nisan ayında% 1,2’ye) enerji dışı sanayi ürünleri (Nisan ayında %0,3 ile karşılaştırıldığında % 0,2) ve enerjinin (Nisan ayında %-9,7 ile karşılaştırıldığında %-12,0) Mayıs ayında en yüksek yıllık oranlara sahip olması bekleniyor.

(Euro bölgesi Belçika, Almanya, Estonya, İrlanda, Yunanistan, İspanya, Fransa, İtalya, Kuzey Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Avusturya, Portekiz, Slovenya, Slovakya ve Finlandiya’dan oluşmaktadır.)


Kaynak: Eurostat / Link: https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20200511-1?inheritRedirect=true&redirect=%2Feurostat%2Fweb%2Fmain%2Fhome
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİç hat uçuşları bugün itibariyle başladı.. 01.06.2020
Sonraki İçerikİlk kez mükellefiyet tesis ederek daire satışı yapacak olan bir kişi işletme defteri tutabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz