Ana Sayfa Dünya Euro Bölgesi’nde konut fiyatlarında 2007 yılının ikinci çeyreğinden bu yana en yüksek...

Euro Bölgesi’nde konut fiyatlarında 2007 yılının ikinci çeyreğinden bu yana en yüksek yıllık artış gerçekleşti

570
0

Avrupa Birliği’ne bağlı istatistik ofisi Eurostat’ın yayınladığı verilere göre, Konut Fiyatları Endeksi ile ölçülen konut fiyatları, 2020 yılının ilk çeyreğinde Euro Bölgesinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %5,0 arttı. Bu 2007 yılının ikinci çeyreğinden bu yana en yüksek yıllık artış oldu. AB konut fiyatları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %5,5 arttı.

Veriler, Üye Devletlerin bu dönemde uygulamaya koymaya başladıkları COVID-19 kısıtılama önlemlerinden etkilenmemiştir. 2019’un dördüncü çeyreği ile karşılaştırıldığında, 2020 yılının ilk çeyreğinde konut fiyatları Euro Bölgesinde %0,9 ve AB’de %1,2 arttı.

Verileri bulunan Üye Devletler arasında, 2020 yılının ilk çeyreğinde konut fiyatlarında en yüksek yıllık artışlar Lüksemburg (+% 14.0), Slovakya (+% 13.1), Estonya (+% 11.5), Polonya (+ % 11.3) ve Portekiz’de (+% 10.3) artarken, sadece Macaristan’da (% -1.2) düştü.

Bir önceki çeyreğe göre en yüksek artışlar Portekiz (+% 4.9), Estonya (+% 4.8) ve Slovakya’da (+% 4.0) iken, Malta (% -4.3), Macaristan (% -1.1) ), İrlanda (% -0.8) ve Belçika’da (% -0.1) düşüş kaydedildi.

(Euro bölgesi Belçika, Almanya, Estonya, İrlanda, Yunanistan, İspanya, Fransa, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Avusturya, Portekiz, Slovenya, Slovakya ve Finlandiya’dan oluşmaktadır.

Avrupa Birliği (AB27) Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Almanya, Estonya, İrlanda, Yunanistan, İspanya, Fransa, Hırvatistan, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Hollanda, Avusturya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Slovakya, Finlandiya ve İsveç’i içermektedir.

 1 Şubat 2020 itibariyle Birleşik Krallık artık Avrupa Birliği’nin bir parçası değildir.)


Kaynak: Eurostat / Link: https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/11074516/2-08072020-AP-EN.pdf/8f420fb9-6d3b-7a9e-68d7-e6a7b197c20b
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE-İrsaliye mükellefleri kâğıt olarak irsaliye düzenleyebilir mi?
Sonraki İçerikİnternet üzerinden satış yapan firmalar e-fatura uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz