Ana Sayfa İstatistik Euro bölgesinde işsizlik oranı Ekim 2019’da %7,5 oldu

Euro bölgesinde işsizlik oranı Ekim 2019’da %7,5 oldu

631
0

Euro bölgesinde işsizlik oranı Ekim 2019’da %7,5 oldu

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) yayınladığı verilere göre, OECD işsizlik oranı Ekim 2019’da %5,2 oranında sabit kaldı. OECD bölgesi genelinde 33,2 milyon kişi işsizdi.

Euro bölgesinde, işsizlik oranı Ekim ayında 0,1 yüzde puanı azalarak %7,5’e geriledi. Ülkelerin çoğunda işsizlik oranları genel olarak sabit kaldı, ancak İtalya’da 0,2 yüzde puanı azalarak %9,7’ye (önceki aya göre 0,3 puanlık bir artışın ardından) ve Litvanya’da %6,4’e düştü.

Avrupa dışında, işsizlik oranı Ekim 2019’da Avustralya’da (%5,3’e), Kore’de (%3,5’e) ve ABD’de (%3,6’ya) 0,1 yüzde puanı yükselmiştir. İşsizlik oranı Kanada’da (%5,5), Japonya (%2,4’te) ve Meksika’da (% 3.6’da) sabitken, İsrail’de 0.2 yüzde puanı (%3,4’e) geriledi. Daha yeni veriler Kasım ayında işsizlik oranının Amerika Birleşik Devletleri’nde 0,1 puan gerilediğini (%3,5’e), Kanada’da ise 0,4 puan arttığını (%5,9’a) göstermektedir.

Ekim ayında, OECD işsizlik oranı aynı zamanda ana nüfus grupları genelinde sabit kaldı. Gençler için OECD işsizlik oranı (15 ila 24 yaş arası insanlar) %11,4 oranında kaldı, 25 yaş ve üstü (% 4,4) için bu orandan yedi puan daha yüksektir. Kadınlar ve erkekler için OECD işsizlik oranları arasındaki fark (%5,2 ve %5,1) da aynı kaldı.

*Not: (OECD ülkeleri: A.B.D., Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Japonya, Kanada, Kore, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Meksika, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovak, Slovenya, Şili, Türkiye, Yeni Zelanda, Yunanistan)


Kaynak: Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) / Link: http://www.oecd.org/newsroom/harmonised-unemployment-rates-oecd-update-december-2019.htm
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikUnutulan işten çıkış bildiriminin cezası nedir?
Sonraki İçerikArazi vergisinin kapsamı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz