Ana Sayfa Dünya Euro Bölgesinde işgücü maliyetlerinde yıllık %4,2 artış oldu

    Euro Bölgesinde işgücü maliyetlerinde yıllık %4,2 artış oldu

    552
    0

    Avrupa Birliği’ne bağlı istatistik ofisi Eurostat’ın yayınladığı verilere göre, COVID-19 kısıtlamalarının Avrupa Birliği’nde yaygın olarak uygulandığı 2020’nin ikinci çeyreğinde, saatlik işgücü maliyetleri bir önceki yılın aynı çeyreğine göre Euro Bölgesinde %4,2, Avrupa Birliği’nde ise %4,1 artmıştır. 2020’nin ilk çeyreğinde saatlik işgücü maliyetleri sırasıyla %3,7 ve% 3,9 arttı. İşgücü maliyetlerinin iki ana bileşeni ücretler, maaşlar ve ücret dışı maliyetlerdir.

    Euro bölgesinde, çalışılan saat başına ücret ve maaş maliyeti bir önceki yılın aynı çeyreğine göre 2020’nin ikinci çeyreğinde %5,2, ücret dışı bileşen ise %0,8 arttı. 2020’nin ilk çeyreğinde, yıllık değişimler ücretler ve maaşlar için +% 3,9 ve ücret dışı bileşen için +% 3,1 oldu. AB’de 2020’nin ikinci çeyreğinde saatlik ücret ve maaş maliyetleri +% 5,3, ücret dışı bileşen ise +% 0,1 arttı. 2020’nin ilk çeyreğinde yıllık değişim sırasıyla +% 4,1 ve +%3,3 oldu.

    Hem AB’de hem de Euro Bölgesinde, saatlik ücret maliyetlerindeki artış, COVID-19 krizi nedeniyle çalışılan saat sayısındaki düşüşün, ücretlerdeki aynı düşüşle tam olarak telafi edilmediğini gösteriyor. Saatlik ücret maliyetlerindeki bu artış, AB hükümetleri tarafından krizden etkilenen işletmeleri desteklemek amacıyla uygulanan vergi indirimleri ve sübvansiyonlar nedeniyle ücret dışı bileşendeki ılımlı artışla kısmen telafi edildi.

    (Euro bölgesi Belçika, Almanya, Estonya, İrlanda, Yunanistan, İspanya, Fransa, İtalya, Kuzey Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Avusturya, Portekiz, Slovenya, Slovakya ve Finlandiya’dan oluşmaktadır.

    Avrupa Birliği (EU27) Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Almanya, Estonya, İrlanda, Yunanistan, İspanya, Fransa, Hırvatistan, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Hollanda, Avusturya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Slovakya, Finlandiya ve İsveç’ten oluşmaktadır.)


    Kaynak: Eurostat / Link: https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/10568655/3-15092020-AP-EN.pdf/5d508e1f-b31b-23ea-16c7-e733236a5651
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikLimited şirketler tür değişikliğine giderek gerçek kişi olabilir mi?
    Sonraki İçerikOrganizasyon kapsamında faaliyet gösteren firmalar KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz