Ana Sayfa Haberler Euro Bölgesi dördüncü çeyrekte büyüme gösterdi

Euro Bölgesi dördüncü çeyrekte büyüme gösterdi

727
0

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesinde 2018’in dördüncü çeyreğinde gerçekleşen ekonomik gelişmeleri yayımladı.

Söz konusu gelişmeler şu şekilde:

GSYH yüzde 0,2, işsizlik yüzde 0,3 artış gösterdi.

Takvim etkisinden arındırılmış Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) Euro Bölgesinde (EA19) yüzde 0,2, EU28’de ise yüzde 0,3 arttı.

Bir önceki çeyrek ile karşılaştırıldığında GSYH, Euro Bölgesinde yüzde 0,1 ve EU28’de yüzde 0,3 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış GSYH, bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 1,1 arttı.

2018’in genelinde GSYH, Euro Bölgesinde yüzde 1,8 ve EU28’de yüzde 1,9 arttı. 2017 senesi için yıllık büyüme oranı hem Euro Bölgesi hem de EU28 için yüzde 2,4 olarak kaydedilmişti.

Estonya, 2018’in dördüncü çeyreğinde yüzde 2,2 ile bir önceki çeyreğe göre en fazla büyümeyi kaydeden ülke oldu.
Litvanya yüzde 1,3 büyürken Letonya ve İsveç yüzde 1,3 büyüme gösterdi.

Yunanistan ve İtalya’da ise aynı dönemde yüzde 0,1 oranında düşüş görülürken Alman ekonomisi stabil kaldı.

 

 


Kaynak: Eurostat
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik4 yıl boyunca götürü gider beyan ettiğim kira geliri beyannamemi 2018 yılında gerçek gider olarak verebilir miyim?
Sonraki İçerikGoogle ve Facebook harcamaları için aracılık hizmeti verenler Stopaj ödemesi yapar mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz