Ana Sayfa Dünya Euro Alanı’nda Tüketici Fiyat Endeksi Mart ayında piyasa beklentisine paralel olarak yıllık...

    Euro Alanı’nda Tüketici Fiyat Endeksi Mart ayında piyasa beklentisine paralel olarak yıllık bazda %1,3 arttı

    516
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Mart ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %2,6 artış gösterirken, bir önceki aya göre %0,6 artış gösterdi.
    • ABD’de son haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı 576 bin kişi ile 700 bin kişi olan piyasa beklentisinin altında gerçekleşti.
    • ABD’de Mart ayında perakende satışlar, bir önceki aya göre %9,8 ile %5,9 olan piyasa beklentisinin üzerinde artış gösterdi.
    • Euro Alanı’nda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Mart ayında, piyasa beklentisine paralel olarak yıllık bazda %1,3, aylık bazda %0,9 artış gösterdi.
    • Euro Alanı’nda Şubat ayında perakende satışlar, bir önceki aya göre %3 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre %2,9 azaldı.
    • Almanya ZEW Ekonomik Hissiyatı Endeksi, Nisan ayında bir önceki aya göre azalarak 70,7 ile 79 olan beklentilerin altında bir değer aldı.
    • Almanya’da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Mart ayında, piyasa beklentisi dahilinde yıllık bazda %1,7, aylık bazda %0,5 olarak gerçekleşti.
    • Çin’de Mart ayında sanayi üretimi, geçen yılın aynı döneminde göre %14,1 ile %17,2 olan piyasa beklentisinin altında artış gösterdi.


    Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİTO: Kira bedelleri işletmelerin yükünü ağırlaştırıyor
    Sonraki İçerikMeslek liseleri artık deney setlerini kendileri üretiyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz