Ana Sayfa Dünya Euro Alanı’nda Mart 2021’de İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi 62,4 ile 57,7...

    Euro Alanı’nda Mart 2021’de İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi 62,4 ile 57,7 olan piyasa beklentisinin üzerinde değer aldı

    546
    0
    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de 2020 yılında cari işlemler açığı, %34,8 yükselerek 647,2 milyar $ seviyesinde gerçekleşti. Cari açık 2008 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
    • ABD ekonomisi, 2020 yılının dördüncü çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak %4,3 büyüdü.
    • ABD’de Mart ayında Üretim Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 59 ile piyasa beklentilerinin biraz altında değer aldı.
    • ABD’de Şubat ayında çekirdek dayanıklı mal siparişleri, bir önceki aya göre %0,6 artacağı beklentisine karşın %0,9 azaldı.
    • ABD’de son haftada işsizlik maaşına başvuruların sayısı 684 bin kişi ile 730 bin olan piyasa beklentisinin altında gerçekleşti. Başvuru sayısı, 14 Mart 2020 haftasından bu yana en düşük değeri aldı.
    • Euro Alanı’nda Mart ayında öncü verilere göre İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 62,4 ile 57,7 olan piyasa beklentisinin üzerinde değer aldı. Endeks, Haziran 2007’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
    • Almanya’da Mart ayında öncü verilere göre İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 66,6 ile 60,8 olan beklentinin üzerinde değer aldı.
    • Almanya IFO İş İklimi Endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre artarak 96,6 ile 93,2 olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.
    • Birleşik Krallık’ta Şubat ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), yıllık bazda %0,4 artarak, %0,8 olan beklentinin altında gerçekleşti.


    Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİTO: Ramazan’da lokanta, restoran, pastane gibi işyerleri paket servislerini, sahuru da kapsayacak şekilde sürdürürlerse işletmelerimize ve istihdama katkısı olacaktır
    Sonraki İçerikUlaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: 5G’ye hızlı bir şekilde geçiş yapabilmek, en önemli gündem maddelerimizden

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz