Ana Sayfa Dünya Euro Alanı’nda Aralık ayında öncü verilere göre tüketici enflasyonu bir önceki yılın...

    Euro Alanı’nda Aralık ayında öncü verilere göre tüketici enflasyonu bir önceki yılın aynı ayına kıyasla %0,3 azaldı

    587
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de Aralık ayında İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 57,1 seviyesine çıkarak 6 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşirken, ISM İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 60,7 ile piyasa beklentilerinin üzerinde değer aldı.
    • ABD’de Aralık ayında Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), bir önceki aya göre azalarak 54,8 seviyesine gerilemesine karşın 50 eşik değerinin üzerinde gerçekleşti.
    • ABD’de Aralık ayında 88 bin kişi artması beklenen özel sektör istihdamı 123 bin kişi azaldı.
    • ABD’de son haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı 787 bin kişi ile piyasa beklentisinin altında kaldı.
    • ABD’de Aralık ayında tarım dışı istihdam 71 bin kişi artış beklentisine karşın 140 bin kişi azaldı.
    • Euro Alanı’nda Aralık ayında İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 55,2 ile beklentileri karşılayamamasına karşın yılın en yüksek değerini aldı.
    • Euro Alanı’nda Aralık ayında Hizmetler Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), bir önceki aya göre artış göstermesine karşın 46,4 ile 50 olan eşik seviyesinin altında kaldı. Böylece hizmetler sektöründeki daralma yılın son ayında da devam etmiş oldu.
    • Euro Alanı’nda Aralık ayında öncü verilere göre tüketici enflasyonu bir önceki yılın aynı ayına kıyasla %0,3 azaldı.
    • Euro Alanı’nda Kasım ayında perakende satışlar bir önceki aya göre %6,1 daraldı. Piyasa tahmini perakende satışların %3,4 daralması yönündeydi.
    • Almanya’da Kasım ayında sanayi üretimi bir önceki aya kıyasla %0,9 ile beklentilerin biraz üzerinde artış gösterdi.


    Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKıdem tazminatı ödemesi ne zaman gider yazılmalıdır ?
    Sonraki İçerikDoğum öncesi ve doğum sonrası raporları SGK sisteminden onaylanmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz