Ana Sayfa Çalışma Hayatı Etkili İletişim Yöntemleri

    Etkili İletişim Yöntemleri

    1340
    0

    1.Dinleyin
    Susan M. Heathfield The Balance’da şöyle yazıyor:
    “İyi iletişimciler konuşmaktan çok dinlerler. Konuştuklarında, iş arkadaşlarının fikirlerini öğrenmek için soru sorarlar.”

    2. Geri Dönüş Yapın
    Heathfield konuştuğunuz kişiye duyduğunuzu tekrarlayıp onu doğru anlayıp anlamadığınızı sormanızı öneriyor.

    3. Sessiz İşaretlere Dikkat Edin
    Konuştuğunuz kişiyi iyi gözlemlediğinizden emin olun. Heathfield diyor ki: “Ses tonu, vücut dili, yüz ifadeleri sesli iletişimden daha etkilidir. Bu yüzden iyi iletişim kuran insanlar yüz yüze görüşmeyi tercih eder.”

    4. Bekleyin
    Heathfield: “Kızgınlıkla, ya da eleştirel bir şey söyleyecekseniz 24 saat bekleyin. İletişim kurmadan önce düşünmek daha çok önemsenmesi gereken bir yetenektir. Bir süreliğine düşüncelerinizi beklemeye alırsanız söyleyecekleriniz daha etkili olacaktır.”

    5. Açık Görüşlü Olun
    Heathfield diyor ki: “Yeni bir fikri doğrudan reddetmek yerine durup olasılıkları düşünün.”

    Kaynak: TheBalance.com
    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikŞirket Değer Tespiti Niye Önemlidir?
    Sonraki İçerikAyni Olarak Tahsil Edilen Kira Bedeli Nasıl Paraya Çevrilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz