Ana Sayfa Duyurular  ETBİS’e kimlerin kayıt olması gerekiyor?

 ETBİS’e kimlerin kayıt olması gerekiyor?

461
0

a) Kendilerine ait elektronik ticaret ortamında faaliyet gösteren hizmet sağlayıcılar.

b) Aracı hizmet sağlayıcılar.

c) Yurt içinde yerleşik olup yurt içinde elektronik ticaret faaliyetinde bulunmamakla birlikte yurt dışında yerleşik bir aracı hizmet sağlayıcı üzerinden sözleşme yapan veya sipariş alan hizmet sağlayıcılar.

ETBİS’e nasıl giriş yapılır?

. Eticaret.gov.tr üzerinde bulunan “ETBİS GİRİŞ” butonuna tıklanır.

. Butona tıkladıktan  sonra “İşletme Girişi”ne tıklanır.

. Açılan e-devlet sayfası üzerinden ilk olarak yetkili temsilci tarafından giriş yapılır. Daha sonra gerekli görülmesi halinde yetkili tarafından  alt yetkili atanabilir.

Aracı hizmet sağlayıcı (e-ticaret pazaryeri) üzerinden satış yapanların ETBİS’e kayıt ve bildirim yükümlülüğü var mıdır?

Yurt içindeki aracı hizmet sağlayıcılar üzerinden satış yapanların kayıt ve bildirim yükümlülüğü bulunmamaktadır. Diğer taraftan, Tebliğin 5’inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca yurt içinde yerleşik olup yurt içinde elektronik ticaret faaliyetinde bulunmamakla birlikte yurt dışında yerleşik bir aracı hizmet sağlayıcı üzerinden sözleşme yapan veya sipariş alan hizmet sağlayıcıların kayıt ve bildirim yükümlülüğü bulunmaktadır.

Kaynak: eticaret.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİhraç ettiğimiz ürünlerimiz için bir herhangi bir kuruma bildirim yapmak zorunda mıyız?
Sonraki İçerikDİİB Kapsamında İkincil İşlem Görmüş Ürün İçin Ödenen KDV’nin İndirim konusu yapılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz