Ana Sayfa Dünya Estonya’da okuyan uluslararası öğrenciler ekonomiye katkıda bulunuyor

Estonya’da okuyan uluslararası öğrenciler ekonomiye katkıda bulunuyor

549
0

Estonya’da okuyan uluslararası öğrenciler ekonomiye katkıda bulunuyor

Estonya İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, 2018 öğretim yılında, yabancı öğrencilerin Estonya’da sekiz milyon Euro gelir ve sosyal vergi ödemiştir. Bir yıl önce mezun olan uluslararası öğrenciler ek olarak iki milyon Euro’dan fazla katkıda bulundular. Okurken çalışan uluslararası öğrencilerin payı son üç yılda önemli ölçüde artmıştır. Bu öğrencilerin yarısı diplomalarını aldıktan sonra bile Estonya’da çalışmaya devam etmektedir.

2018/2019 akademik yılında, Estonya’daki uluslararası öğrenciler gelir vergisi için 2,4 milyon Euro ve sosyal vergi için ise 5,6 milyon Euro ödedi.

Ekonomiye en fazla katkıda bulunanlar bilgi ve iletişim işletmelerinde çalışan uluslararası öğrenciler oldu (2018/2019 akademik yılında ödenen toplam gelir vergisi 0,73 milyon Euro’ydu). Yabancı mezunların katkısı da bu ekonomik aktivitede en büyük paya sahip.

Estonya’da 5.000’den fazla uluslararası üniversite öğrencisi vardır. Estonya yükseköğretim kurumlarında on öğrenciden biri başka bir ülkeden geliyor. Her yıl, Estonya yükseköğretim kurumlarında çalışma fırsatı yurtdışında tanıtılmaktadır.

Mezun olduktan sonra Estonya’da çalışmak için kalan uluslararası öğrencilerin payı son iki yılda az da olsa arttı: 2017’de bu oran %45, 2018’de ise %51’di.

Yıllardır, uluslararası öğrenciler, çoğunlukla idari ve destek hizmeti, konaklama ve yemek servisi ile bilgi ve iletişim işletmelerinde çalışmakta.

Estonyalı öğrencilere kıyasla, uluslararası öğrencilerin yabancı işletmelerde çalışma olasılığı daha yüksek.


Kaynak: Estonya İstatistik Kurumu / Link: https://www.stat.ee/news-release-2019-155
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDaha önce şirket ortağı olan 29 yaş altı birisi genç girişimci teşvikinden faydalanabilir mi?
Sonraki İçerikArazi ve bina sahipleri sahip oldukları bina ve araziler için bağlı bulundukları belediyelere bildirim yapmak zorunda mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz