Ana Sayfa Muhasebe Eskiden bağımlı çalıştığım Şirkete SMMM olduktan sonra danışmanlık hizmeti verebilir miyim?

Eskiden bağımlı çalıştığım Şirkete SMMM olduktan sonra danışmanlık hizmeti verebilir miyim?

1473
0

Çalıştığım dış ticaret firması bünyesinde, SMMM gözetimi altında stajımı tamamladım. Ruhsatımı aldıktan sonra mesleğimi bağımsız SMMM olarak yapmak istiyorum. Dış ticaret firması bünyesinde yıllarca çalıştığım için, tüm sistemini ve düzenini bildiğim için bu firma benden her ay gidip bazı konularda danışmanlık yapmamı, karşılığında da makbuz düzenlememi istiyor.
Firmanın hali hazırda sözleşmeli bir SMMM’si var ve bu durum önümüzdeki yıllarda da değişmeyecek. Bu firmanın beyanname ve defter tutma konularında sözleşmeli meslek mensubu ile birlikte ben de benden istenen “sadece danışmanlık hizmetleri” için sözleşme ve makbuz mukabilinde hizmet/danışmanlık verebilir miyim?

Beyanname ve defter tutma sorumluluk alanına girmeyeceğim. Aracılık sözleşmesi düzenlemeyeceğim. Sadece danışmanlık hizmeti vereceğim. Bu hizmet arızi olmayacak, sürekli olacak.

 

İkinci konu ise, stajımı anılan SMMM’nin müşterisi olan bu firmada, SMMM gözetimi altında tamamladığım için, Yasa’nın haksız rekabet ile ilgili hükümlerine istinaden, ilgili SMMM’nin rızası olmadan ve 2 yıl geçmeden müşterisine hizmet vermem yasak. Bu iki konu için, ilgili SMMM’nin ayrı ayrı yazılı rızasını alarak ve odaya bu rızaları yazılı olarak sunduktan sonra, ilgili firmaya sözleşme ve makbuz düzenleyerek hizmet verebilir miyim?
(12.12.2018)

Bahsettiğiniz firma ile danışmanlık sözleşmesi yaparak hizmet vermenizde engel yoktur. Bahsettiğiniz SMMM zaten işine devam ediyor. Haksız rekabet neden olsun.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

SMMM Meslek ruhsatını ne zaman teslim almalıdır?

 

SMMM faaliyetini hazır ofis hizmeti veren yerlerde yapabilir miyim?

 

Smmm sözleşmesinde başlangıç tarihi neye göre belirlenir?

 

 

Önceki İçerikŞahıs firmasına aldığım gayrimenkul için Gider Pusulası düzenleyecek miyim?
Sonraki İçerikKÂR PAYI AVANSI DAĞITIMI HAKKINDA TEBLİĞ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz