Ana Sayfa Güncel Eski tarihte kurulmuş ve sermaye ödeme tarihi tespit edilemeyen şirketin özkaynak tespit...

Eski tarihte kurulmuş ve sermaye ödeme tarihi tespit edilemeyen şirketin özkaynak tespit raporu nasıl yazılır?

1378
0

1966 yılında kurulmuş bir kollektif şirketin sermayesi 0,30 tl’dir. Sermaye artırımı yapmak istiyoruz. Fakat sermayenin ödendiğinin tespiti raporu için elde o zamana ait evrak ve belge olmadığı için düzenleyememekteyiz. Fakat İto o rapor olmadan işlem yapamayacağını söyledi. Rapor sorununu ne şekilde çözeriz?
(29.11.2018)

Şirketin son kayıtları dikkate alınarak rapor yazılması ile de işlemleriniz yapılabilecektir. Son bilançolarınızda bu sermayenin ödenmiş olduğunu görmeniz ve raporda yer vermeniz yeterli olacağı değerlendirilmektedir.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Özkaynaklar Kullanılarak Yapılacak Sermaye Artırımında İmtiyaz Sahibi Ortaklara Verilecek Bedelsiz Hisse Senetlerinden Vergi Kesintisi Yapılır mı?

Nakit sermaye indirimi sonraki yıllarda indirim konusu yapılabilir mi?

A.Ş.lerde İç Kaynaklardan Sermaye Artırımı Nasıl Yapılır?

A.Ş. Şarta Bağlı Sermaye Artırımı Nasıl Yapılır?

A.Ş.lerde Sermaye Azaltımı Nasıl Yapılır?

 

Önceki İçerikKonkordato ilan etmiş şirketlere haciz işlemi yapılabilir mi?
Sonraki İçerikShowroom’un için alınmış olan masa,sandalye,koltuk vb.ürünler demirbaş olarak mı kayıt edilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz