Ana Sayfa Muhasebe Eşine ait gayrimenkulde faaliyet gösteren ve kira ödemesi yapmayan gerçek kişiler muhtasar...

Eşine ait gayrimenkulde faaliyet gösteren ve kira ödemesi yapmayan gerçek kişiler muhtasar beyannamesinde emsal bedel üzerinden stopaj bildiriminde bulunacak mıdır?

674
0

Gerçek kişi ticari kazanç vergi mükellefi eşine ait olan boş daireyi işyeri olarak kullanır ise stopaj ödemesi gerekir mi? Herhangi bir kira ödemesi yapılmayacak eşi olduğundan dolayı Kendisinin ve eşinin beyan durumu ne şekilde olması gerekir?

Gelir vergisi stopajı ödeme olması halinde yapılır. Ödeme yoksa stopaj olmaz.

Vergi dairesine bilgi verilerek eşe kira ödenmeyeceği belirtilmelidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSözleşmesi Mart ayında sona eren SMMM Nisan ayında Mart ayına ait yapmış olduğu işlemler için ücret isteyebilir mi?
Sonraki İçerikHavalimanlarında görevli personellerin Covid-19 Virüsüne karşı alması gereken önlemler nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz