Ana Sayfa Vergi Eş veya 3’üncü derece akrabasının terk ettiği yerde işe başlayan mükellef genç...

Eş veya 3’üncü derece akrabasının terk ettiği yerde işe başlayan mükellef genç girişimci istisnasından faydalanabilir mi?

688
0

Konu: Avukat eşinin terk ettiği adreste avukatlık işine başlayan mükellefin Genç Girişimcilerde Kazanç İstisnasından faydalanıp faydalanmayacağı hk.

….avukatlık mesleğini yaparken işini terk eden eşinizin terk ettiği adreste avukatlık faaliyetine başladığınız, bu faaliyetinizden dolayı genç girişimcilerde kazanç istisnasından faydalanabilmek için … Vergi Dairesine müracaatta bulunduğunuz, Vergi Dairesi tarafından eşinizin daha önce aynı adreste faaliyette bulunduğu gerekçesiyle, bu istisnadan faydalanamayacağınızın tarafınıza bildirildiği belirtilerek, genç girişimcilere sağlanan kazanç istisnasından faydalanıp faydalanamayacağınız hususunda…

…eşinizin mükellefiyeti terk ettiği adreste, eşinize ait demirbaş ve büro malzemelerinin ve eşinizin müşteri/müvekkilleri ile devam eden işlerini devralarak serbest meslek erbabı olarak işe başlamanız halinde, Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 20 nci maddesinde yer alan “… faaliyeti durdurulan veya faaliyetine devam eden bir işletmenin ya da mesleki faaliyetin eş veya üçüncü dereceye kadar (bu derece dahil) kan veya kayın hısımlarından devralınmamış olması”, şartını ihlal etmiş sayılacağınızdan, genç girişimcilerde kazanç istisnasından faydalanmanız mümkün bulunmamaktadır.

 


Kaynak: Konya Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Kanunları Grup Müdürlüğü 13.01.2020 – 31435689-120-E.5454 Sayılı Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKira geliri beyannamesi vereceğim. Hangi gider yöntemini seçmeliyim?
Sonraki İçerikYapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2020 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ yayınlandı. 10.03.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz