Ana Sayfa SGK Ertelenen Sigorta Primlerinin Ödemeleri Bu Ay Başlıyor!!!

    Ertelenen Sigorta Primlerinin Ödemeleri Bu Ay Başlıyor!!!

    1261
    0

    2017 yılının başında hükümet, sigorta primlerinin 8 ay kadar ertelenmesi kararı vermişti. Asgari ücrete gelen zamdan sonra işverenlerin maliyet yükünü hafifletmek amacıyla hem prim desteği sağlanmış hem de ödemeler faizsiz olarak ertelenmişti. Yıl içinde alınan ilave istihdamlarında prim ve vergileri devlet tarafından ödenmişti. İşverenleri rahatlatan bu ödemelerin ardından primlerin ödenme zamanları geldi ve Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ödenecek primlerden faiz ya da gecikme zammı alınmayacak.

    PRİM ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU.
    2016 yılı Aralık ayına ait ertelenen primler 31.10.2017’ye kadar ödenecek. Böylece bu ay ilk ertelenen primler yatırılmış olacak.
    2017 yılı Ocak ayına ait primlerin ise 30.11.2017’ye kadar ödenmesi gerekiyor.
    2017 yılı Şubat ayına ait primlerin son ödeme günü ise 26 Aralık 2017 olarak belirlendi.

    Söz konusu ertelemeden yararlanmak için işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan diğer borçlarını zamanında ödemesi gerekiyor. Çünkü damga vergisi işsizlik sigortası primleri gibi bazı ödemeler ise ertelenmemişti. Belirtilen tarihlerde ödeme yapılmadığı takdirde borç ortaya çıkacağı gibi, işverenler sigorta prim teşvik ve desteklerinden de yararlanamayacaklar. O yüzden bu tarihlere kadar ödemelerin yapılması önem kazanıyor. Ödenmediği takdirde bu borçlar için gecikme cezası da gündeme gelebilecek, Sosyal Güvenlik Kurumu, ödenmeyen borçlar için takip de başlatabilecek.

    Kaynak: Sosyal Güvenlik Kurumu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAmerika Trump’ın Seyahat Yasakları Nedeniyle Milyarlar Kaybetti!!!
    Sonraki İçerik2017- Eylül Karşılıksız Çekler 2016-Eylül Ayına Göre %8 Arttı!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz