Ana Sayfa Duyurular Ertelenen SGK Prim Borçlarını Ödemeyenler Dikkat!!! Cezası Var!!!

Ertelenen SGK Prim Borçlarını Ödemeyenler Dikkat!!! Cezası Var!!!

1477
0

5510 sayılı Kanunun geçici 72’nci maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen sigortalıları çalıştıran özel sektör işverenlerinden gerekli şartları taşıyanların;
2016 yılı Aralık ayına ait ertelenen sigorta prim tutarının 2017 yılı Ekim ayı sonunda (31.10.2017 tarihine kadar),
2017 yılı Ocak ayına ait ertelenen sigorta prim tutarının 2017 yılı Kasım ayı sonunda (30.11.2017 tarihine kadar),
2017 yılı Şubat ayına ait ertelenen sigorta prim tutarının ise 2017 yılı Aralık ayında (26.12.2017 tarihine kadar ) ödenmesine ilişkin düzenleme hayata geçirilmiş olup, ertelenen prim tutarları için yeni ödeme sürelerinin belirlenmesi veya ertelenen prim tutarlarının tahsilatından vazgeçilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Bu doğrultuda, ödeme süreleri ertelenen primlerin belirtilen tarihlerde ödenmemesi halinde prim borcu ortaya çıkacak ve ilgililer, yararlandıkları sigorta prim teşvik ve desteklerinden  yararlanamayabilecek, ödenmeyen primler noktasında gecikme cezası ve gecikme zammına maruz kalabilecek ve yine ödenmeyen primler sebebiyle icra takip ve haciz uygulamasıyla karşı karşıya kalabileceklerdir.

Bu bakımdan, işverenlerin yürürlükteki sigorta prim teşvik ve desteklerden yararlanma hakkını kaybetmemeleri, süresinde ödenmeyen prim tutarları noktasında Sosyal Güvenlik Kurumunun bu nitelikteki alacaklara uyguladığı gecikme cezası ve gecikme zammına maruz kalmamaları ve yine süresinde ödenmeyen primler sebebiyle icra takip ve haciz uygulamasıyla karşı karşıya kalmamaları için ertelenen sigorta prim tutarlarını yukarıda belirtilen tarihlere kadar ödemeleri gerekmektedir.

Kaynak: Sosyal Güvenlik Kurumu

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik1 No.lu KDV Beyannamesinde Değişiklik Yapıldı!!!
Sonraki İçerikGelir Geçici Vergisi Beyannamelerinde Değişiklik Yapıldı!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz