Ana Sayfa SGK Ertelen muhtasar prim beyannamesine istinaden SGK prim bildirgelerimizi hangi sistemden vereceğiz?

Ertelen muhtasar prim beyannamesine istinaden SGK prim bildirgelerimizi hangi sistemden vereceğiz?

646
0

SGK e- bildirge şifresi ile girip beyanname gönderemiyoruz. Neden?

Bilindiği üzere; 18.02.2017 Tarihli Resmi Gazetede MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) yayımlanmıştır.

Genel tebliği hükümlerine göre; Vergi kanunlarına göre vergi dairesine verilmesi gereken “Muhtasar Beyanname” ile Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmesi gereken “Aylık Prim ve Hizmet Belgesi’nin birleştirilmesi sonucunda oluşturulan “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi’nin verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.

Uygulamam önce Kırşehir de daha sonra yayımlanan Genel Tebliğiler ile Amasya, Bartın, Çankırı, Konya, Eskişehir ve Bursa illeri merkez ve ilçelerinde bulunan mükellefler/işverenler içinde başlamıştır.

09/02/2020 Tarihli ve 31034 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Muhtasar ve prim hizmet beyannamesi Genel Tebliği ile (Sıra No:7 Gn.Tb.Aşağıdadır.)

Yukarıda belirtilen İller dışında kalan (İSTANBUL DÂHİL) tüm il ve ilçelerde “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi” verilmesi 01.03.2020 Tarihinden itibaren başlayacağı belirtilmiştir.

Uzatma ile Ocak ve Şubat Ayına ait Muhtasar Beyanname ve SGK Aylık Prim ve Hizmet belgesi eskiden olduğu gibi her iki kurumada ayrı, ayrı verilecektir.

09.02.2020 itibari ile OCAK/2020 Dönemine ait “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi’ni yeni sisteme göre veren mükellefler için “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi” her iki kuruma verilmiş kabul edilecektir.

MART/2020 Dönemine ait beyanname; “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi” olarak
26/NİSAN/2020 tarihine kadar verilecektir.

 

Malumunuz üzere Muhtasar SGK Prim Hizmet Beyannamesi İstanbul İlimizde daha önce 01.01.2020 itibariyle uygulamaya açılmış olup 09.02.2020 tarihli tebliğ ile 01.03.2020 tarihine ertelenmiştir. Mevcut durumumuz itibariyle sıkıntı yaşamamak adına SGK’lı çalışanı olan işyerlerimize Aylık Muhtasar verebilmek için dilekçelerimizi verdik ve aylık muhtasar olarak değişiklik yaptırdık ve Verdiğimiz Muhtasar Sgk Prim Hizmet beyannamelerimiz vardır. Ocak için verdiğimiz Muhtasar Sgk Prim Hizmet beyannamelerimiz geçerli midir?

Geçerlidir. Muhtasar GİB bdp programından SGK bildirgesi ise SGK programından verilecektir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEvde El Sanatları İle Uğraşan Kadınların Sigortalılığı
Sonraki İçerikKendi aracımın Trafik Sigortası arabamın hasarını karşılar mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz