Ana Sayfa Haberler Ericsson’dan Türkiye’ye teknoloji laboratuvarı!

Ericsson’dan Türkiye’ye teknoloji laboratuvarı!

852
0

Bilgi teknolojileri şirketi Ericsson, gelecek 5-10 yıl içinde global endüstriyi şekillendirecek teknolojileri üretmek hedefiyle hayata geçirdiği küresel araştırma laboratuvarlarının 11’incisini Türkiye’de kurdu.

Ericsson Araştırma Türkiye Laboratuvarı’nın açılışı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile imzalanan protokol eşliğinde bugün İstanbul’da gerçekleşti.

Söz konusu laboratuvar, TÜBİTAK’ın 2014 yılında başlattığı ‘TEYDEB 1515 – Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı’nı kapsamında hayata geçirilen ilk araştırma laboratuvarı oldu.

Aralarında üniversitelerin de bulunduğu 70’ten fazla yerel kurumla işbirliği yapan Ericsson Türkiye, 140 Ar-Ge projesi yürütüyor.

Açılışa katılan T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, şunları söyledi:

“Türkiye’mizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak istiyoruz. Bu vizyon çerçevesinde oluşturduğumuz Milli Teknoloji Hamlemizle, teknoloji süreçlerinde yaşanan paradigma değişimlerini yakalamak ve gerekli yapısal dönüşümleri gerçekleştirmek üzere politikalarımızı hayata geçiriyoruz. Milli teknoloji hamlemizin önemli bileşenlerinden biri de Türkiye’yi bilim insanları için cazibe merkezi haline getirme amacıdır. TÜBİTAK öncül Ar-Ge Laboratuvarı destek programı kapsamında dünyanın önde gelen firmalarının Ar-Ge kabiliyetlerini ülkemize çekiyoruz. Yenilikçi fikirlerini hayata geçirirken, teknik bilgi ve birikimlerini ekosistemimize taşıyorlar. Şu ana kadar dört firma bu desteklerden faydalanıyor.”

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise “Bu Araştırma Laboratuvarı kullanıcılar, endüstri ve üniversiteler ile etkileşim halinde çalışarak kullanıcıların ihtiyaçlarını, farklı konsept ve çözümlerin endüstri için önemini inceleyecek” diye konuştu.

Ericsson Orta Doğu ve Afrika Başkanı Rafiah Ibrahim de şunları söyledi:

“Dünya çapında faaliyet gösterecek 11’inci ülke olarak Türkiye’de açtığımız Ericsson Araştırma Laboratuvarı ile önemli bir adım daha atıyoruz. Bu açılış, Türkiye’nin inovasyonunun, girişimci ruhunun ve sahip olduğu büyük yeteneklerin başarısını temsil ediyor. Bu laboratuvarın getireceği fırsatları değerlendirmek üzere yerel ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTavuk yumurtası üretimi 1,6 milyar adet olarak gerçekleşti.
Sonraki İçerikMacron’dan o polislere prim!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz