Ana Sayfa Vergi Engellilik İndiriminden Faydalanan Hizmet Erbabı AGİ’den Faydalanabilir mi?

    Engellilik İndiriminden Faydalanan Hizmet Erbabı AGİ’den Faydalanabilir mi?

    1362
    0

    ENGELLİLİK İNDİRİMİNDEN FAYDALANAN HİZMET ERBABI AGİ’DEN FAYDALANABİLİR Mİ?
    1-
    Engellilik indiriminden yararlanan bir ücretlinin indirim nedeniyle gelir vergisi matrahının kalmaması durumunda gelir vergisi tevkifatı yapılamayacağı için asgari geçim indirimi uygulamasından yararlanması mümkün değildir.
    2- Asgari geçim indirimi uygulamasında esas olan, ücretlinin vergi matrahının doğması ve bu matrah üzerinden de gerçek usulde gelir vergisi tevkifatının yapılmış olmasıdır. Ancak, engellilik derecesine göre engellilik indirimi uygulaması sonrasında ücretlinin gelir vergisi matrahının kalması veya hizmet erbabına aylık maaş ödemesi dışında vergiye tabi olan ücret ve ücret sayılan ödemelerin yapılması durumunda, yapılan gelir vergisi tevkifatını aşmamak üzere, ücretlinin asgari geçim indiriminden yararlanması mümkün bulunmaktadır.
    3- Ayrıca, ödenecek asgari geçim indirimi tutarı aylık asgari ücret üzerinden hesap edilen vergiden fazla olamayacaktır.
    4- Asgari ücretin 2017 yılı aylık hesaplanan gelir vergisi tutarı 226,63 TL olduğundan, asgari geçim indirimi 2017 yılında 226,63 TL’yi aşamayacaktır.

    Kaynak: Gelir Vergisi Kanunu 

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKiralık Geminin İade İşlemleri Nasıl Yapılır?
    Sonraki İçerikDöviz Endeksli Menkul Kıymetlerde Tevkifat Matrahı Nasıl Hesaplanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz