Ana Sayfa Çalışma Hayatı Engelli raporu mayıs ayında biten bir çalışanımızın raporu yenilenmezse haziran ayı bordrosunu...

Engelli raporu mayıs ayında biten bir çalışanımızın raporu yenilenmezse haziran ayı bordrosunu nasıl hazırlamalıyız?

Engelli raporu mayıs ayında biten bir çalışanın raporu yenilenmezse haziran ayı bordrosunu nasıl hazırlarız?

572
0

Personellerim arasında vergi indirim raporu alarak emekli olanlar var. Raporları süresiz, 5 yıllık ve 1 yıllık bu kişiler emekli sgdp sigorta olarak gözüküyor. Vergi indirim derecelerine göre devam ettiriyorum. 1 yıl olan personelin raporu 26/05/2020 bitmek üzere personelin vergi indirimini ben bu durumda raporu yenilemezse ya da daha önceki GİB sistem üzerinden rapor yenilemesi gelmezse indirimi kapatıp haziran ayında normal indirimsiz bordromu yapağım, personel emekli maaşı kesilecek mi yoksa devam eder mi?

2020 yeni engelli sağlık raporu talebi yeri, İl Sağlık Bakanlıkları olarak belirlenir. Engelli sağlık raporlarının yenilenmesi işlemini yapacak olanlar, kendi ikamet illerinde bulunana İl Sağlık Müdürlüğü binasına talepte bulunurlar. Yenileme talebi sırasında gerekli olan belge ve bilgiler, kuruma iletilir. Talep için ilk önce İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşülmeli, ikinci aşamada tam teşekküllü hastanelere gidilmelidir. Kuruma bildirim yapılmadan alınan engelli sağlık raporlarının güncelleme işlemleri geçersiz sayılır.

%70 engelli bir Bağ-kurlu hangi şartlarla emekli olabilir?

Çalışma Gücü Kayıp oranı %60 ve fazlası ise 15 yıl 3.960 günle emekliliğe hak kazanırlar.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara sağlanan hibe desteği 65 bin TL’ye çıkarıldı

Süreli Raporlar ile Evde Bakım Yardımından ve Engelli Aylıklarından Yararlanan Engelli Vatandaşların Raporları İkinci…

Engelli işçilerin erken emeklilikten yararlanma şartları nelerdir?

Önceki İçerikMücbir sebep kapsamında olan firmalar beyannamelerini 27.07.2020 tarihinden önce beyan edebilir mi?
Sonraki İçerikİlave istihdam teşvikinden faydalanmak için firmanın kaç aylık personel ortalaması dikkate alınır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz