Ana Sayfa Mevzuat Engelli kişilere tanınan vergi muafiyeti kapsamında araç ithalinde uygulanan vergi muafiyetinin kapsamı...

Engelli kişilere tanınan vergi muafiyeti kapsamında araç ithalinde uygulanan vergi muafiyetinin kapsamı nedir?

582
0

Özel tertibatlı araç ithalinde uygulanan vergi muafiyeti gümrük vergisini, ÖTV ve KDV’yi kapsar. 

Ancak, bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ÖTV Kanununda yapılan özel bir düzenleme bulunmaktadır.

Buna göre, engellilere tanınan vergi muafiyeti kapsamında yurt dışından Türkiye’ye ithal edilen araçlar için, ÖTV Kanununa ekli (II) sayılı listede 87.03 tarife pozisyonunda “-Diğerleri” satırı altında yer alan mallardan gümrüklenmiş değeri 200.000 TL’yi aşanlar için, ÖTV ödenmesi gereklidir.

Bu tür araçlar için geçerli olan ÖTV gümrük idarelerince tahsil edilir.

Burada belirtilen gümrüklenmiş değer, özel tüketim vergisi ve katma değer vergisi dâhil olmak üzere, aracın gümrük vergilerinden muaf olmadığı duruma göre hesaplanır.


Kaynak: T.C Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÜlkemizde 2019 yılında 61 bin 512 kitap yayımlandı
Sonraki İçerikYazar kasadan yasal haddin üzerinde düzenlenen fişler için ne yapmalıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz