Ana Sayfa Vergi Engelli araç ve gereci satan firmaların elde ettiği kazançları kurumlar vergisinden istisna...

    Engelli araç ve gereci satan firmaların elde ettiği kazançları kurumlar vergisinden istisna mıdır?

    Firma üretiminde kullandığı torna tezgahını satarsa KDV oranı ve istisnası hakkında uygulanması gereken özellikli bir durum var mıdır? Engelli araç ve gereci satan firmaların elde ettiği kazançları kurumlar vergisinden istisna mıdır?

    573
    0

    Yeni açılışını yaptığım Limited şirket bir müşterim Engelli merdiven sedyesi ticareti yapmaktadır. Kestiği faturalarda KDV kanununun 17/4-s maddesi gereği istisna uyguluyor.

    Bu müşterimin elde ettiği kazançlarla ilgili Kurumlar vergisi yönünden bir istisna var mı? Varsa kanun maddesi veya tebliği nedir acaba?

    Yapmış olduğu satışlara istinaden kurumlar vergisi kanuna göre istisna yoktur.

    Firma üretiminde kullandığı torna tezgahını satıyor. KDV oranı ve istisnası hakkında uygulanması gereken özellikli bir durum var mıdır?

    Bahsettiğiniz teslim için I sayılı listede ise; %1,

    II sayılı listede ise; %8

    Her iki listede de yoksa genel oran olan %18 uygulanır. Satış da herhangi bir istisna olmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMesleki şirketler serbest meslek makbuzu düzenleyebilir mi?
    Sonraki İçerikE-Defter ve e-Fatura uygulamasına dahil olmak zorunda olan fakat sorumluluklarını yerine getirmeyen firmalarda mali müşavirlerin bir sorumluluğu var mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz