Ana Sayfa Ekonomi Engel Yasası NEDİR?

    Engel Yasası NEDİR?

    5044
    0

    Engel Yasası

    Engel Yasasına göre, gıda harcamaları oranı toplam harcama artsa bile azalmaktadır.

    Engel Yasası, gelir arttıkça, gıdaya yapılan toplam harcama artsa bile, gelirden gıdaya harcanan oranın azaldığı gösteren bir iktisadi gözlemdir. Başka bir ifadeyle, gıdaya harcanan gelirin talep esnekliği 0 ile 1 arasında bir değer alır.

    Yasa adını Ernst Engel (1821–1896)’den almaktadır.

    Engel Yasası gıdaya yapılan harcamaların geliri artsa bile sabit kalmasını gerektirmez: tüketicilerin gıdaya ayırdıkları harcamayı arttırdıkları yüzde, kişilerin gelirindeki artıştan daha düşüktür.

    İstatistikteki kullanım alanlarından biri bir ülkenin yaşam standardını yansıtmasıdır. “Engel katsayısı” bir oran olarak arttıkça, ülke doğal olarak fakirdir, tersine düşük Engel katsayısı daha yüksek bir yaşam standardının göstergesidir.

     

     

     


    Kaynak: Vikipedia
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


     

     

     

    Önceki İçerikLatinler 2018’de Türkiye’ye akın etti
    Sonraki İçerikBorsa Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz