Ana Sayfa Ekonomi Enflasyon yüzde 15,85 ile Ocak 2004’ten bu yana en yüksek seviyede

Enflasyon yüzde 15,85 ile Ocak 2004’ten bu yana en yüksek seviyede

949
0

Enflasyon yüzde 15,85 ile Ocak 2004’ten bu yana en yüksek seviyede

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre yıllık enflasyon Temmuz ayında yüzde 15,85’e çıktı. TL’deki değer kaybı ve yüksek seyreden enerji fiyatları enflasyondaki artışın başlıca nedenleri olarak görülüyor.

Türkiye’de tüketici fiyatlarındaki aylık artış ise Temmuz ayı itibarıyla yüzde 0,55 oldu.

Aylık enflasyon piyasa beklentisinin altında geldi.

Reuters haber ajansının 13 kurumun katılımıyla yaptığı ankette gıda fiyatlarındaki yükseliş belirleyici olmak üzere ulaştırma, ev eşyası ve otel fiyatları kalemleri öncülüğünde yüzde 0,9 artış bekleniyordu.

Geçen ay enflasyonda yaşanan sert yükselişte belirleyici olan gıda fiyatlarının Temmuz ayında tahminlerin aksine düşüş göstermesiyle birlikte aylık enflasyon yüzde 0.55 ile beklentilerin altında kaldı.


Kaynak: BBC
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

 

Önceki İçerikVergi Pratik Bilgiler 2018
Sonraki İçerikVergi yapılandırması kapsamındaki borçlar hangileridir? (7143 Sayılı Kanun)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz