Ana Sayfa Vergi Endüstriyel alanda faaliyet gösteren gerçek kişi emlak komisyonculuğu yapabilir mi?

    Endüstriyel alanda faaliyet gösteren gerçek kişi emlak komisyonculuğu yapabilir mi?

    Vergi dairesine NACE kodu değiştirilmesi halinde, kiraya verilen binek araçların KDV'si nasıl indirilir? Endüstriyel alanda faaliyet gösteren gerçek kişi emlak komisyonculuğu da yapabilir mi?

    629
    0

    Endüstriyel işlem kontrol ekipmanlarının kurulum hizmetleri ile iştigal eden şahıs bilanço firması emlak alım satımına aracılık etmek istiyor. Fatura düzenleyebilir mi? Bu işlemi yapabilmesi için nasıl yol izlemesi gerekir?

    Vergi dairesine ek iş yapılacağına ilişkin bilgi verilerek emlak komisyonculuğu yapılır.

    Elde edilen komisyon geliri için fatura düzenlenir.

    Asıl işi araç kiralama olmayan bir firma araç alıp kiraya veriyor. Ticaret sicil gazetesinde araç kiralar diye bir madde var. Verilen araç binek. Fakat aracın kullanım için değil de kiralama üzerine alınması alınan aracın KDV’sini indirim hakkı verir mi?

    Vergi dairesine nace kodu değiştirmeniz halinde Kiraya verilen binek araçların alışında ödenen KDV’si indirilir. Bu hali ile indirilmeyeceği görüşündeyiz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik%5’lik Vergi indirimi hangi hesapta takip edilir?
    Sonraki İçerikBağımlı çalışacak bir mali müşavir ilgili şirkette bordrolu olmadan yetkisini kullanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz