Ana Sayfa Duyurular En hızlı büyüyen 100 şirketi belirlemek için başvurular başladı

En hızlı büyüyen 100 şirketi belirlemek için başvurular başladı

899
0
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye 100 programı 7. dönem başvurularının başlamasına ilişkin lansman toplantısında yaptığı konuşmada, tüm hızlı büyüyen şirketleri ‘Türkiye 100’ programına katılmaya çağırdı. Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini dünya ligine çıkarıyoruz” dedi.​

“En hızlı büyüyen 100 şirketin” belirlendiği “Türkiye 100” programı 7. dönem başvurularına açıldı. TOBB öncülüğünde, Vodafone Business sponsorluğunda, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) iş birliğinde düzenlenen program kapsamında, yeni iş birliğinin tanıtımı çevrim içi yapıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada, 2011 itibarıyla Türkiye’de hızlı büyüyen şirketleri tespit etmek, bu şirketlerin görünürlüğünü artırmak ve başarılarını takdir etmek için “Türkiye 100” programını düzenlediklerini söyledi.

Bu şirketlerin Türkiye’nin milli gelir artışının en az 10 katı üzerinde büyüme performansı gösteren yıldız şirketler olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

“Çalışan başı üretimlerini, yani verimliliklerini, istihdamlarını diğer şirketlerden çok daha fazla artıran şirketlerdir. Dijital teknolojiyi etkin bir şekilde kullanan, yenilikçi, genç, sürdürülebilir ve yeşil büyümeye önem veren şirketlerdir. İyi yönetilen, geleceği parlak olan bu şirketlerin, önünün daha fazla açılmasını, daha fazla büyümelerini istiyoruz. Bu şirketlerimizin yatırımcıya ve müşteriye daha kolay ulaşmasını sağlamak, sadece yurt içinde değil, yurt dışında da aktif olmaları, daha çok ihracat yapmalarını istiyoruz.”

Hisarcıklıoğlu, zenginleşmenin, kalkınmanın anahtarının girişimcilik olduğunun altını çizerek, her girişimcinin ortalama 10 kişiye istihdam sağladığını kaydetti. Girişimciliğin hevesle ortaya çıktığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

“İşte Türkiye 100 programıyla girişimci rol modellerimizin sayısı artsın, buradaki her şirket, yeni girişimcilere örnek olsun istiyoruz. Bütün gençlerimizin, kadınlarımızın, bu başarı hikayelerini duymalarını istiyoruz. Duysunlar ki onlar da girişimci olmaya daha fazla heves etsinler.”

Hisarcıklıoğlu  Vodafone’un şirketlere ve KOBİ’lere sunacağı dijitalleşme ve e-ticaret desteklerini çok önemsediğini belirterek, bugüne kadar Vodafone ile yaptıkları iş birliklerini anlattı.

Bu yıl 7’nci dönemi düzenlenen programa katılıma ilişkin Hisarcıklıoğlu, şu bilgileri paylaştı:

“Türkiye 100 programında şirketleri 2017-2019 büyümelerine göre değerlendireceğiz. Turkiye100.tobb.org.tr web sitesinden ücretsiz bir şekilde başvuru yapabilirsiniz. Ben, hızlı büyüyen tüm şirketlerimizi, Türkiye 100 programına başvurmaya davet ediyorum. Çünkü Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini dünya ligine çıkarıyoruz.”

Programa son başvuru tarihi 31 Mart 2021 olarak belirlendi.

-Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Engin Aksoy

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy ise, sunduğu ürün ve hizmetlerle toplumun her kesimine dokunan bir şirket olarak, toplumsal dönüşümde önemli bir role sahip olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Hedeflediğimiz toplumsal dönüşümde KOBİ’lerin de payı bulunuyor. Türkiye ekonomisinin can damarı olan KOBİ’ler, toplam işletmelerin yüzde 99,9’unu oluşturuyor. Bu işletmeleri, geleceğin dijital dünyasına hazırlamayı amaç odaklı duruşumuzun bir parçası olarak görüyoruz. KOBİ’lerin dijital pazarlama ve e-ticarete adaptasyonunu hızlandırmak için TOBB ile bir kez daha güçlerimizi birleştirdik. Sponsoru olduğumuz ‘Türkiye 100’ programına KOBİ’ler için sunacağımız ücretsiz destek paketleriyle katkıda bulunacağız. TOBB Türkiye 100 programı kapsamında katılan ve kazanan işletmelere toplamda 12 milyon TL değerinde fayda sağlamış olacağız. Bu iş birliğiyle, KOBİ’lerimizin dijitalleşmeye giden yolda teknolojik gücümüzle yanlarında olduğumuzu göstermek istiyoruz. KOBİ’lerimiz kazanırsa, tüm Türkiye kazanır. Vodafone Business çatısı altında, KOBİ’lerin büyümesine dijital çözümlerimizle destek olmaya devam edeceğiz.”

-İşletmeleri bekleyen fırsatlar neler?

Programa sponsor olan Vodafone Business, program için başvuruda bulunan tüm işletmelere “Veri Odaklı SMS” çözümünü, programda ilk 100’e giren işletmelere ise “Facebook ve Instagram Reklam Hizmeti” ile birlikte “E-Ticaret Hizmet Paketi”ni ücretsiz sunacak. Vodafone Business, bu ücretsiz ürün ve hizmetlerle, “Türkiye 100” programına katılan ve programı kazanan işletmelere toplam 12 milyon TL değerinde fayda sağlamış olacak.

Vodafone Business, esnaf ve KOBİ’ler için bir destek paketi de hazırladı. Buna göre, Vodafone müşterisi olsun ya da olmasın, destek paketinden yararlanmak isteyen tüm esnaf ve KOBİ’lere 3 ay süreyle ücretsiz dijital pazarlama danışmanlığı sunulacak. Bu kapsamda, esnaf ve KOBİ’lere özellikle arama motoru ve sosyal medya konularında destek verilecek. Vodafone Business’ın destek paketinden yararlanmak için “vodafone.com.tr/buyukdestek” adresinden başvuruda bulunmak gerekiyor. Vodafone Business, yeni destek paketiyle, Türkiye genelinde tüm esnaf ve KOBİ’lere ulaşmayı hedefliyor. Vodafone Bunsiness’ın sunduğu bu hizmetten 100 bin esnaf ve KOBİ’nin yararlanması durumuda, söz konusu müşterilere 36 milyon TL değerinde fayda sağlanmış olacak.

2011 yılından bu yana gerçekleştirilen “Türkiye 100” programına başvuran şirketlerin 2017-2019 dönemi satış gelirleri, büyüme hızına göre değerlendirilecek ve satış gelirlerini en yüksek oranda artıran ilk 100 şirket belirlenecek. Bu şirketlerin kamuoyuna açıklanmasıyla birlikte, büyümelerini devam ettirmeleri için gerekli unsurlardan biri olan görünürlük, TOBB öncülüğünde gerçekleştirilen programlarla sağlanacak. Bu sayede, söz konusu şirketlerin yeni ortaklara, müşterilere ve tedarikçilere erişimi kolaylaşacak.  ​​​​​​​


Kaynak: TOBB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik424 milyon 194 bin liralık çiğ süt desteği ödemelerine başlandı
Sonraki İçerikKonut Fiyat Endeksi 2021 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak %30,4 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz