Ana Sayfa Çalışma Hayatı Emeklilik hakkını kazanan bir personelin işten çıkışını hangi kod ve hangi tarih...

Emeklilik hakkını kazanan bir personelin işten çıkışını hangi kod ve hangi tarih bildirim yapmalıyız?

1164
0
Emeklilik hakkını kazanan bir personelin işten çıkışını hangi kod ve hangi tarih bildirim yapmalıyız?  

Yurtiçi hazır ticari mal alım – satımı yapan LTD STI de, normal mesaili olarak çalışan 4-a SGK’lı bir çalışanımız var. Bu arkadaşımız 10 Temmuz itibari ile SGK ya 4-a emeklilik başvurusu yapacak. Bunun için bize dilekçe yazarak, 30 Haziran itibari ile emeklilik nedeni ile işten ayrılacağını bildirdi. Bu emeklilik sebebi ile işten çıkan 4-a işçisinin, işçi çıkış bildirgesinde SGK çıkışını hangi kod altında yapmam gerekiyor?
30 Haziran itibari ile işten çıkacak olan bu arkadaşımızın, işçi çıkış bildirgesini hangi tarihte SGK sitesinden girmem gerekiyor?

Kod 8 Emeklilik (yaşlılık) veya toptan ödeme nedeniyle işten çıkışı yapılacaktır.
İşten çıkışlar en geç 10 içinde yapılmalıdır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Emekliliğe hak kazanmış bir kişinin işe giriş ve çıkışı nasıl yapılmalıdır?

 

Emekli olup tüm yasal haklarını alan bir kişi tekrar aynı iş yerinde işe başlarsa izin hakkı nasıl hesaplanacaktır?

4/A emeklisi olan ve kendi işinde çalışmaya başlayan kişi SGDP’ye tabi midir?

 

Önceki İçerikElementler ve Atomlar (Kimya) (Biyoloji / Yaşam Kimyası)
Sonraki İçerikYıl içerisinde bir ay toplam çalışan kişi sayısı 5 kişi olduktan ve 5 kişinin altına düştükten sonra maaşların bankadan ödenme zorunluluğu devam eder mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz